Home » Karamell-Panna Cotta

Karamell-Panna Cotta

Av ellen

Hva er det som er bedre enn Panna Cotta? Karamell-Panna Cotta! Jeg er nok langt fra alene om å ha Panna Cotta som favorittdessert, men det er jo umulig å ikke elske denne deilige fløyelsmyke italienske fløtedesserten. Panna Cotta både ser og høres eksklusivt ut, men direkte oversatt betyr det "kokt fløte" og det er veldig enkelt å lage. Alt du trenger er fløte (og melk), sukker, vaniljestang og gelatin. Den toppes populært med en bærcoulis (bærsaus) og/eller friske bær. Smaken kan også varieres med for eksempel sjokolade, appelsin, likør eller karamell, som er dagens oppskrift:

Karamell-Panna Cotta

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 5 voted )

Ingredienser

Karamell-Panna Cotta
100 g sukker
4,5 dl fløte
1,5 dl H-melk
0,5-1 vaniljestang (avhengig av størrelse og smak)
4 plater gelatin

Bringebærcoulis
Ca 200 g bringebær
Ca 4 ss (60 g) sukker*

*Smak deg frem til hvor søtt du vil ha coulisen, det kommer også an på bringebærene. Denne gangen brukte jeg for eksempel ferske bringebær som var søtere enn frosne jeg har brukt tidligere.

Slik gjør du det

Karamell-Panna Cotta
Start med å legge gelatinplatene i kaldt vann.

Smelt sukkeret i en kasserolle til lys karamell over svak-medium varme. Unngå å røre i sukkeret mens det smelter så det ikke krystalliserer seg. Pass på varmen, sukker blir veldig varmt og kan fort bli brent, løft kasserollen litt av platen om du ser at det går for fort. Om sukkeret brenner seg må du starte på nytt igjen, hvis ikke vil du få en bitter smak på desserten din.

Når sukkeret har smeltet og blitt lysebrunt, tilsettes fløtemelken og vaniljen. Snitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både frø og stangen i karamellblandingen.

Om du bruker en stor vaniljestang (type Tahiti-vanilje f.eks.) holder det med en halv, hvis den er liten kan du godt bruke hele.Varm opp til karamellen løser seg opp i fløtemelken.

Ta kasserollen av platen og ta ut vaniljestengene, klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett. Bland godt og fordel blandingen i porsjonsskåler. Sett kaldt til det stivner, ca 2-3 timer.

Oppskriften er nok til ca 6 porsjoner.

Karamell er nydelig med bringebær, så til disse har jeg laget en bringebærcoulis:

Bringebærcoulis
Bland og mos bringebærene og sukkeret med en stavmikser. Press deretter blandingen gjennom en sil for å få bort bringebærsteinene.

Server og nyt, det fortjener du :-)

Kanskje du liker disse også?