Home » Sjokoladekake med bjørnebærmousse

Sjokoladekake med bjørnebærmousse

Av ellen

Plutselig var det kjempelenge siden jeg hadde laget en lagkake, så nå var det virkelig på tide. Slo like greit til med en kake i seks lag mens jeg var i gang, hvis du ikke føler for å slå ut håret helt selv kan du lage kaken i fire lag eller bare to om du vil. Har du ikke 20 cm springformer, kan du lage kaken med det du har og bare tilpasse steketiden. Dette gjelder for alle kakene jeg baker. Har du fulgt meg en stund vet du at jeg elsker de høøøøye amerikanskinspirerte kakene, men det er ikke alltid det passer eller er praktisk.

Langs husveggen er vi så heldige å ha en produktiv bjørnebærbusk, derfor var det klart at denne kaken skulle inneholde bjørnebær, nærmere bestemt bjørnebærmousse. Høres ikke det fantastisk ut? I tillegg har jeg tilsatt vanilje i moussen, det er en nydelig kombinasjon. Regner med at de aller fleste ikke gror bjørnebær langs husveggen, da er det bare å bruke frosne bær. Selve kaken er en sjokoladekake som passer utmerket med bjørnebær. Hele herligheten er dekket med sjokoladefrosting.

Sjokoladekake med bjørnebærmousse

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Sjokoladekake
5,5 dl hvetemel
4 dl sukker
2 dl (mørk) kakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
6 ss (90 ml) nøytral olje
2,5 dl kefir
2,5 dl vann (eller kaffe om du vil)
3 store egg
1 ts vaniljeekstrakt

Bjørnebærmousse
300 g bjørnebær
75 g sukker
2 ss vann
1 ts ekte vaniljeekstrakt
4 plater gelatin
3 dl kremfløte

Sjokoladefrosting
2 dl kremfløte
2 ss sukker
200 g mørk sjokolade
150 g usaltet mykt smør

Slik gjør du det

Sjokoladekake
Bland det tørre i en bolle.

Bland eggene og de andre flytende ingrediensene i en annen bolle.

Sikt de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland godt, men ikke overmiks.

Stek i 2 former på 20 cm (eller stek i flere omganger) på 180 grader i ca 45 minutter.

Avkjøl oppned på rist og deretter i kjøleskap, gjerne natten over. Hver bunn skal deles i tre og da må de være helt kalde først siden disse bunnene er så myke og saftige.

Bjørnebærmousse
Ha bjørnebær, sukker og vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter, rør innimellom og knus bærene litt med en tresleiv eller skje mot slutten av koketiden. Ta kjelen av platen og tilsett vaniljeekstrakt og gelatinplater som har ligget i kaldt vann i 5 minutter.

Hell blandingen i en finmasket sil og press den gjennom for å fjerne steinene. Avkjøl (men ikke så lenge at blandingen blir til gelé).

Visp fløten til krem (ikke visp for stivt, da vil blandingen bli kornete) og vend inn den avkjølte bjørnebærblandingen. La det stå og sette seg før du fyller kaken, spesielt hvis du skal ha kaken i seks lag ellers vil moussen renne ut.

Skjær den avkjølte kakebunnen i lag og fyll kaken. Dekk deretter kaken med sjokoladefrosting.

Sjokoladefrosting
Varm opp kremfløten med sukkeret. Tilsett hakket sjokolade. La sjokoladen ligge litt i fløten før du rører rundt og blander godt. Avkjøl helt.

Når sjokoladeblandingen er helt avkjølt, visper du den til den blir god og tykk. Om du vil ha en mørk og intens sjokoladesmak kan du avslutte nå og smøre sjokoladen på kaken, men for en rundere smak tilsettes mykt smør litt etter litt og vispes godt til alle klumper er borte. Dekk kaken med frostingen og nyt herligheten :-)

Sjokoladekake med bjørnebærmousse
Sjokoladekake med bjørnebærmousse

Kanskje du liker disse også?