Home » Kanelknuter

Kanelknuter

Av ellen

Det finnes flere måter å lage god gjærbakst på. Det som har blitt mer og mer vanlig  er å tilsette mykt smør i klatter etter at resten av deigen er ferdig eltet. Med denne metoden er man sikret at glutennettverket i deigen får utviklet seg skikkelig og bakverket blir både luftig og saftig. Smør og gluten er nemlig ikke så gode venner. Man ikke tenkt at du gjør noe feil selv om du smelter smøret eller smuldrer det inn i melet. Jeg veksler også litt på. Særlig sistnevnte synes jeg fungerer bra.

Og visste du at du kan bake med kefir i stedet for melk? Det gir magisk saftig og godt bakverk. Sjekk oppskriften på kanelknuter med kefir her. Jeg vil også varmt anbefale kanelsnurrer i form.

Kanelknuter

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 20
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Hvetedeig
500 g hvetemel
100 g sukker
0,5 pakke gjær
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
3,5 dl lunken H-melk
100 g mykt smør

Kanelfyll
80 g mykt smør
50 g sukker
1 ss kanel

1 sammenvispet egg til pensling
Perlesukker til pynt

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Imens kan du lage kanelfyllet ved å blande mykt smør med kanel og sukker.

Kjevle ut deigen til en avlang leiv på ca 1/2-1 cm tykkelse. Smør på et tynt lag kanelfyll. Brett deretter leiven inn mot midten og deretter den siste delen over der igjen. Du skal nå ha tre lag med deig (Det går også fint om du bare bretter deigen i to). Skjær så deigen i 2-3 cm brede strimler. Tvinn hver strimmel rundt seg selv og knytt til slutt en knute hvor den ene enden kommer i midten på toppen og den andre under.

Etterhev under plastfolie eller et vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter. Pensle så med et sammenvispet egg og strø over perlesukker. Stek midt i ovnen på 220-225 grader i ca 14-15 minutter. Avkjøl på rist.

 

Kanskje du liker disse også?