Home » Daimiskake de luxe

Daimiskake de luxe

Av ellen
Daimiskake

Jeg synes det er så gøy å eksperimentere med tradisjonelle, godt kjente kaker, slik som kvæfjordkaka jeg lagde rund eller svigermors Ritz-kake, som ble laget i flere lag. Her har jeg vært og i det kreative hjørnet igjen og montert en daimiskake i en brødform. Jeg ble riktig så fornøyd med resultatet og kaken ble borte på et lite blunk i familieselskap. Jeg har kalt den daimiskake de luxe fordi jeg har toppet den med en god porsjon sjokoladesaus og ekstra mye daim. Også ser den litt ekstra fristende ut også, ikke sant? 😀 Men jeg lover, den er veldig enkel å lage.

Daimiskake

Daimiskake de luxe

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 10
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Mandelbunn
100 g mandler
100 g melis
2 eggehviter

Isblanding
4 eggeplommer
100 g sukker
4 dl kremfløte
2 pk dobbel daim

Pynt
1 pk dobbel daim
Sjokoladesaus (evt smeltet sjokolade)

Slik gjør du det

Mandelbunn
Grovhakk mandlene og bland deretter med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem inn i blandingen. Kle en brødform med bakepapir i bunnen og fordel blandingen utover. Stek på 180 grader i ca 20 min. Avkjøl bunnen i formen.

Isblanding
Visp eggeplommer og sukker sammen til eggedosis. Visp kremfløten til myk krem. Vend kremen inn i eggedosisen. Hakk daim-sjokoladene i passende biter og vend inn i blandingen.

Montering
Kle en brødform med bakepapir eller plastfolie. Hell isblandingen i formen og legg mandelbunnen oppå. Sørg for at det er isblanding på alle sider av bunnen. Sett i fryseren til kaken er gjennomfrossen, helst til dagen etter. Server daimiskaken med sjokoladesaus (jeg brukte vanlig ferdiglaget sjokoladesaus) eller smeltet sjokolade og grovhakket daimsjokolade på toppen.

Tips

Hvis du vil lage kaken i en rund form, så dobler du mandelbunnoppskriften og steker den i en rund form i stedet for. Hvis du dobler mandelbunnoppskriften kan du også lage to bunner og fryse den ene til senere. Du kan også ha et ekstra lag med mandelbunn inne i kaka om du ønsker det. I tillegg får du brukt opp alle eggehvitene i oppskriften.

Kanskje du liker disse også?