Home » Pavlova

Pavlova

Av ellen

Med en god grunnoppskrift på pavlova, har du mye godt i vente. Bare bunnen i seg selv er en drøm av konsistenser: sprø utside med myk og luftig innside. Dette er en enkel grunnoppskrift du kan variere i det uendelige. Jeg har laget flere titalls pavlovavarianter, og jeg tror det er sjelden jeg lager to som er like.

Denne pavlovaen er toppet med en mascarponekrem, som er utrolig lettvint og smakfull. Den tyr jeg ofte til når jeg skal lage noe kjapt. Funker supert til desserter og andre kaker også, hvor du ellers ville ha servert med bare krem eller iskrem. For eksempel brownies, eplekake eller sjokoladepudding.

Pavlova

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Pavlova
4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker
1 ts bringebæreddik (rødvinseddik) eller hvitvinseddik
2 ts maisenna
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Mascarponekrem
250 g mascarpone
3 dl kremfløte
Ca 2-3 ss melis
Evt 1 ts vaniljesukker eller frø fra en vaniljestang

Bær/frukt eller eget ønske til pynt

Slik gjør du det

Pavlova
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljeekstrakt/vaniljesukker.

Bre ut røren i en sirkel på ca 22 cm i diameter (husk at kaken eser ut etter steking). La overflaten være ujevn. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til en rund kake.

Sett formen nederst i ovnen og stek på 100 grader i ca 90 min. Kaken skal ha en sprø utside og en myk og luftig innside. La kaken stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen. Kaken kan lages i god tid i forveien, men fyllet bør has på kort tid før servering.

Mascarponekrem
Bland alle ingrediensene i en bikke og visp til myk krem. Ikke visp for lenge, da kan kremen skille seg.

Topp med bær/frukt etter eget ønske.

Tips

Det er ikke uvanlig å bruke 6 eggehviter når man lager pavlova, altså denne oppskriften x 1,5. Selv synes jeg bunnen blir så svær da og jeg får problemer med å sette kaken på et "vanlig" kakefat. Men skal du servere pavlova til ekstra mange, er det ikke så dumt å gå opp litt på mengdene. Pavlova kan for øvrig også lages i langpanne.

Kanskje du liker disse også?