Home » Lettvint bløtkake

Lettvint bløtkake

Av ellen

Jeg synes det er så greit å ha en kakebunn eller to i fryseren i tilfelle jeg får besøk og ikke har tid til å bake noe akkurat da. Da er det bare å ta frem kakebunnen, hive sammen en enkel krem og toppe med bær. Det hele tar kanskje 10-15 minutter.

Vanlig vispet krem er alltid en vinner, men mascarponekrem eller ricottakrem er nesten like kjapt å lage og passer utmerket både til sjokoladekake, ved siden av eplekake eller i bløtkake.

Da jeg oppdaget at jeg kanskje hadde for lite kake til et familieselskap for litt siden, var det veldig deilig å bare hente fram et sukkerbrød jeg hadde frosset ned litt tidligere, fylle, pynte og servere det superkjapt. Kaken vinner nok ingen designpis med det første, men den var nydelig og var den kaken som forsvant raskest fra kakebordet.

PS! Bare så det er sagt, det kommer nok aldri til å skje i dette hjemmet at det blir for lite kake til noen som helst tilstelning. Her er det sunnmørske beregninger når kakebordet dekkes. Så det ender alltid med at alle gjestene får med seg godt med kake på hjemturen 😀

Lettvint bløtkake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Sukkerbrød
5 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll
6 dl kremfløte
Syltetøy
Evt vaniljekrem
Friske bær
Hakket mørk sjokolade

Melk eller eple/appelsinjuice til dynk

Slik gjør du det

Sukkerbrød
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen.

Hell røren i en bakepapirkledd og smurt springform på 24 cm.

Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 30-40 minutter. Sjekk med en kakepinne om den er ferdig. Unngå å åpne ovnsdøren før halve tiden har gått, da kan sukkerbrødet falle sammen.

Avkjøl sukkerbrødet opp-ned på en rist (da unngår du at det faller sammen på midten).

Fyll
Del sukkerbrødet i to eller tre lag og dynk med melk eller juice. Fyll kaken med det du har tid og lyst til. Krem, vaniljekrem og syltetøy er noe som stort sett alle liker. Topp med friske bær, hakket mørk sjokolade og et lite melisdryss.

Tips

Hvis du lager to sukkerbrød, har du et til fryseren også.

Kanskje du liker disse også?