Home » Ciambellone

Ciambellone

Av ellen

Ciambellone er en italiensk formkake med olivenolje, ricotta-ost og sitron. Kaken er svært saftig og fyldig og har en mer voksen smak. Dette er en tradisjonell italiensk kake som gjerne serveres til frokost, men den passer også ypperlig til fredagskaffen eller som kveldskos. En kopp espresso eller en deilig kopp te til og opplevelsen blir komplett.

Ciambellone

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

3 egg
200 g sukker
4 ss extra virgin olivenolje
200 g ricotta-ost
Finrevet skall og saft fra 1 sitron
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 ts bakepulver
200 g hvetemel
70 g mandelmel

Slik gjør du det

Visp egg og sukker til det er kremet og har en lysegul farge. Tilsett ricotta-ost, extra virgin olivenolje, finrevet sitronskall og –saft, bakepulver og vaniljeekstrakt/vaniljesukker og visp til blandingen er klumpfri. Vend deretter inn hvetemel og mandelmel.

Smør og mel en randform og hell i blandingen. Stek på 180 grader midt i ovnen i ca 30 min. Sjekk med en kakenål om kaken er ferdig. Avkjøl kaken helt i formen før servering. Server med et lite melisdryss og evt med litt ricotta eller mascarpone iblandet honning.

Kanskje du liker disse også?