Home » Pavlovakrans med pasjonsfrukt

Pavlovakrans med pasjonsfrukt

Av ellen
Pavlovakrans med pasjonsfrukt

Pavlovakrans begynner å bli mer og mer vanlig, spesielt rundt juletider. Jeg synes det er en artig og dekorativ variant, som jeg har lagd ved flere anledninger. Den er like enkel å lage som klassisk pavlova.

Toppingen kan som vanlig varieres i det uendelige, men jeg synes dette ble en fin kombinasjon: jordbær, bringebær og pasjonsfrukt. Også krem da, det må selvfølgelig være krem. Her har jeg gjort det enkelt med vanlig kremfløte, men det kunne like gjerne ha vært iskrem eller vispet krem med vaniljekrem for eksempel.

Pavlovakrans med pasjonsfrukt

Pavlovakrans med pasjonsfrukt

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 10
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Pavlovakrans
4 eggehviter
200 g sukker
En klype salt
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

Topping
3 dl kremfløte
Litt sukker og evt vaniljesukker
Jordbær
Bringebær
4 pasjonsfrukt

Slik gjør du det

Pavlovakrans
Visp eggehvitene til de skummer. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt. Visp godt mellom hver gang slik at sukkeret løser seg opp. Blandingen er ferdig når det har blitt til tykk marengs uten sukkerkorn. Sikt maisenna over blandingen og tilsett hvitvinseddik/bringebæreddik og vaniljeekstrakt/vaniljesukker og vend inn.

Tegn opp en sirkel på ca 26 cm i diameter på et ark og en på ca 20 cm innenfor den igjen. Fordel massen i den opptegnede ringen enten med en skje eller en sprøytepose med tipp. Bruk også noe av massen til å lage små topper som kan brukes til pynt på pavlovakransen. Stek på 100 grader nederst i ovnen i ca 90 min. Bunnen skal være sprø utenpå og myk inni. La helst den ferdigstekte bunnen stå i ovnen til den blir kald, gjerne natta over, da holder den formen bedre.

Topping
Visp kremfløte og sukker/vaniljesukker til myk krem. Bre kremen utover pavlovakransen. Den pasjonsfruktene i to og ta ut innholdet med en skje. Fordel pasjonsfrukten på kremen og legg på jordbær, bringebær og de små marengstoppene bom ble laget av pavlovamassen. Pynt med et lite melisdryss før servering.

Tips

Pavlovakransen kan lages i god tid i forveien, mens fyllet has på ikke så lenge før servering.

Kanskje du liker disse også?