Home » Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Av ellen

Hvem digger ikke kanelsnurrer? Det er lite som kan konkurrere med lukten av gjærbakst og kanel når herlighetene stekes.

Lyst til å prøve kanelsnurrer i form? Sjekk denne. Ingen tørre kanter og raust med melisglasur på toppen. Jeg kan også varmt anbefale kanelknuter med kefir og vanlige kanelknuter.

Kanelsnurrer

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 20
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Hvetedeig
500 g hvetemel
100 g sukker
0,5 pakke gjær
0,5 ts salt
1 ts kardemomme
3,5 dl lunken H-melk
100 g mykt smør

Kanelfyll
80 g mykt smør
50 g sukker
1 ss kanel

1 sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time. Imens kan du lage kanelfyllet ved å blande mykt smør med kanel og sukker.

Kjevle deigen ut til en avlang leiv på ca 1/2-1 cm tykkelse. Rull leiven sammen fra langsiden og del i ca 3 cm tykke skiver. Legg den løse strimmelen på kanelsnurren litt under den, slik at den holder seg på plass.

Etterhev under plastfolie eller et vått kjøkkenhåndkle i ca 20 minutter. Pensle så med et sammenvispet egg og stek midt i ovnen på 220-225 grader i ca 14-15 minutter. Avkjøl på rist.

Kanskje du liker disse også?