Home » Sjokoladekake med øl

Sjokoladekake med øl

Av ellen
Sjokoladekake med øl

Visste du at øl inneholder over 800 smakskomponenter? Øl i baking, og matlaging generelt, bidrar derfor med både smak og aroma, det blir nesten som flytende krydder i en sjokoladekake med øl.

Smakskomponentene i øl varierer fra øltype til øltype. Å sammenligne smaken av en pilsner med en stout vil for eksempel være som å sammenligne plommer med bananer.

Ikke bare har øl mange hundre smakskomponenter i seg selv, det kan også være med på å fremheve andre smaker – som for eksempel sjokolade. Porter eller stout i sjokoladekaken vil gjøre underverker med sjokoladesmaken. Sjokoladekake med øl er nok ikke kaken du serverer i barneselskapet, men det er et spennende og smakfullt innslag på et voksent kakebord.

Her finner du flere sjokoladekaker

Porter og stout passser for øvrig perfekt servert sammen sjokolade. På tide å bytte ut rødvinen på fredagskvelden kanskje?

Sjokoladekake med øl 2

Sjokoladekake med øl

Sjokoladekake med øl

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
200 g mørk sjokolade
225 g smør
3 ½ dl sjokoladestout*
600 g sukker
4 egg
2 eggeplommer
60 g nøytral matolje
150 g rømme
300 g hvetemel
100 g kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ss espressopulver
1 ts salt

*Evt vanlig stout eller stout med for eksempel kaffe, lakris eller chili. Du kan også bruke porter.

GLASUR
500 g mørk sjokolade
225 g mykt smør
250 g rømme
500 g melis
Ca 2 dl kremfløte

Salte peanøtter

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Smelt mørk sjokolade og smør forsiktig i en mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør det sammen underveis. Bland inn sjokoladestout. Sett til side. Visp egg og sukker til luftig og hvit eggedosis. Tilsett oljen og rømmen og bland godt sammen. Hell deretter sjokoladeblandingen i røra i en tynn stråle under stadig omrøring. Bland sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle og vend det inn i røren. Hell røren i 3 bakepapirkledde og smurte springformer på 22 cm. Har du bare større former, kutter du litt på steketiden. Jeg anbefaler ikke å bruke mindre eller færre former, da kan det bli vanskelig å få kaken jevnt og godt stekt. Stek eventuelt i flere omganger om du ikke har flere former. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20-30 minutter. Avkjøl på rist og deretter i kjøleskap.

GLASUR
Smelt og avkjøl mørk sjokolade. Visp mykt smør hvitt og luftig. Tilsett rømme og bland det akkurat sammen. Tilsett deretter den avkjølte sjokoladen i en tynn stråle under fortsatt visping. Tilsett melis og øk farten på mikseren og bland til du har en jevn og tykk blanding. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt til du har en god og smørbar krem. Sett gjerne glasuren i kjøleskapet i ca 20 minutter om den er litt løs.

MONTERING
Legg avkjølte kakebunner lagvis med glasuren. Del eventuelt hver kakebunn i to på langs for å få flere lag. Grovhakk en neve salte peanøtter og strø over kaken.

Kanskje du liker disse også?