Home » Bananbrød med sjokoladebiter

Bananbrød med sjokoladebiter

Av ellen
Bananbrød med sjokoladebiter

Bananbrød med sjokoladebiter gir deg muligheten til å redde tre godt modne bananer som ellers kanskje ville havnet i søpla. Men der har de jo ikke noe å gjøre, det er jo så utrolig mye digg du kan lage med overmodne bananer!

Prøv også: Pavlova med banan og karamell

Visste du at hver dag kastes det 140 000 bananer i Norge? Det blir en million bananer rett i søpla hver uke! En banan bruker ti måneder fra den bare er et lite frø til du kan stå med den i hånda. I tillegg har den reist halve jorda for å komme hit. Da er det rett og slett for jævlig at den etter alt det skal ende sine dager i en søppelbøtte.

Prøv også: Banoffee pie

I baking har banan den fantastiske egenskapen at den søter baksten naturlig og at du derfor kan tilsette mindre sukker, slik som i bananbrød med sjokoladebiter. Banan gjør i tillegg baksten saftig og holdbar og ikke minst smakfull. Det finnes utallige bruksområder for bananer. Og har du ikke lyst til å lage bananbrød med sjokoladebiter akkurat nå, så kan du dele opp de brune bananene på kjøkkenbenken i skiver og fryse dem ned til når du trenger eller får lyst på noe digg med banan. Jeg har alltid poser med bananskiver liggende i fryseren, klar for neste smoothie eller lapper. Det er rett og slett genialt!

Bananbrød med sjokoladebiter

Bananbrød med sjokoladebiter

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

3 overmodne bananer
100 g mykt smør
100 g sukker
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
225 g hvetemel
100 g mørk sjokolade

Melis
Vann
Litt sitron (kan utelates)

Slik gjør du det

Mos bananene med en gaffel eller bruk en stavmikser om du vil ha bort alt av klumper i bananbrødet. Tilsett deretter mykt smør, sukker, egg, bakepulver og vaniljesukker og visp (med en elektrisk visp) til en glatt røre. Bland deretter inn melken. Vend til slutt inn hvetemelet, og deretter hakket mørk sjokolade til slutt.

Hell blandingen i en god smurt eller bakepapirkledd brødform og stek midt i ovnen på 180 grader i 60 minutter. Sjekk emd en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.

Bland sammen melis, vann og litt sitron (kan utelates) til en tykk glasur og hell over kaken.

Tips

Har du enda en ekstra overmoden banan, kan du for eksempel dele den i to på langs og legge den på toppen av bananbrødet med snittflaten opp før steking. Det vil gi en ekstra dekorativ topp. Du kan da evt velge å sløyfe melisglasuren. Sjokolade kan byttes ut med hakkede nøtter (valnøtter vil passe utmerket, men du kan bare ta det du har eller liker best) eller du kan ta halvt om halvt. Du kan også droppe begge deler helt.

Kanskje du liker disse også?