Home » Dronning Maud fromasjkake

Dronning Maud fromasjkake

Av ellen
Dronning Maud fromasjkake

Dronning Maud fromasjkake er, som du kanskje allerede har gjettet, kakeversjonen av den velkjente desserten Dronning Maud fromasj. Kaken har ett lag sjokoladekakebunn og flere lag med den velkjente fromasjen og revet sjokolade. Friske bringebær eller andre bær gir en fin kontrast til den søte kaken.

Lyst på dessert? Sjekk her

Dronning Maud fromasjkake er den perfekte festkaken til 17. mai, konfirmasjon, bursdag, dåp eller annet. Vil du heller lage den berømte desserten, dropper du bare kakebunnen og heller fromasj og revet sjokolade lag på lag i en dessertbolle eller porsjonsglass.

Dronning Maud fromasjkake

Dronning Maud fromasjkake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

KAKEBUNN
135 g mørk sjokolade
100 g smør
200 g sukker
2 egg
135 g hvetemel

DRONNINGFROMASJ
4 store egg
80 g sukker
4 dl kremfløte
6 plater gelatin
½ dl kokende vann
200 g mørk sjokolade

Ca 125 g bringebær

Slik gjør du det

KAKEBUNN
Smelt sjokoladebiter og smør forsiktig i en bolle i mikrobølgeovnen. Bland sammen. Tilsett sukker og bland godt sammen. Tilsett ett og ett egg. Rør godt mellom hvert egg. Tilsett melet og bland det akkurat inn i røren. Bre røren utover i en smurt og bakepapirkledd springform på 20-24 cm. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min, kaken skal være klissete. Avkjøl på rist.

DRONNINGFROMASJ
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Visp kremfløten til myk krem. Legg gelatinplatene i en bolle og tilsett kokende vann. Ta av ca 4 spiseskjeer eggedosis og bland i gelatinblandingen. Hell den deretter tilbake i eggedosisen og bland godt. Det er veldig viktig at gelatinen blir jevnt fordelt i kremen. Vend deretter inn den vispede kremen.

MONTERING
Riv sjokoladen med en ostehøvel eller på et rivjern. Legg kakebunnen i springformen den ble stekt i eller tilsvarende. Hell deretter over et lag med dronningfromasj og topp med et godt lag revet sjokolade. Fortsett med resten av blandingen til du har tre eller fire lag med fromasj og sjokolade. Bringebærene kan tilsettes mellom lagene eller serveres ved siden av. Sett deretter kaken kjølig til den har stivnet, minst 4-6 timer, men gjerne til neste dag.

Kanskje du liker disse også?