Home » Donuts med Oreo og ostekrem

Donuts med Oreo og ostekrem

Av ellen
Donuts med Oreo og ostekrem

Jeg er litt på donut-kjøret om dagen. Det er superpopulært i Trondheim for tiden. Fristende bilder av donuts i alle farger og varianter dukker stadig opp i en eller annen feed eller reklame. Man kan jo få cravings av mindre! Det har fått meg til å lage mange digge varianter selv. Donuts fylt med sitronkrem har jeg allerede publisert, og her kommer donuts med oreo og ostekrem. Og frykt ikke, det kommer flere, også i min faste bakespalte i Mat fra Norge i august.

Oreo-lover? Sjekk flere oppskrifter med Oreo her

Donuts med Oreo og ostekrem er laget med hull i midten og dekt med deilig ostekrem og pyntet med knuste Oreo-kjeks. Vil du heller lage såkalte donut balls bare unnlater du å lage hull i midten og steker donutene som en bolle. Da kan du for eksempel fylle dem med ostekremen i stedet for, og glasere dem med melisglasur og knuste kjeks. Her er mulighetene så mange at jeg nesten blir svimmel. Og forresten, du må ikke kaste “smultringhullene”. De kan du også fritere og servere med for eksempel kanel og sukker eller melis. Og du, hva med å lage sitrondonuts av halve deigen og sitrondonuts av den andre halvdelen. Oh, the choices you have to make!

Donuts med Oreo og ostekrem

Donuts med Oreo og ostekrem

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: Ca 30 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

DONUTS
100 g smør
2 dl melk
1/2 pk gjær
4 egg
70 g sukker
1 ts vaniljesukker
600 g hvetemel

OSTEKREM
50 g mykt usaltet smør
100 g Philadelphia
100 g melis
1 ts vaniljesukker

PYNT
1 pk Oreokjeks

Slik gjør du det

DONUTS
Smelt smøret og bland med melken. Hell blandingen rett i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene. Elt til en smidig deig som lett slipper bollen. Juster evt med litt mer mel eller melk. Hev under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca 40 min.

Kjevle ut deigen til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut sirkler på størrelse med et drikkeglass eller lignende. Stikk ut hull i midten med en mindre sirkel. Etterhev donutene under plast eller et klede i ca 30 min.

Varm opp smult/matfett/olje til 180 grader i en jerngryte. Legg i 2-3 donuts om gangen og stek til de er gyllenbrune på begge sider. Det tar ca 1-2 min på hver side. Snu dem underveis. Ta opp donutene med en hullsleiv og avkjøl på rist. Etterpå kan du steke "smultringhullene". Det tar maks 1 minutt på hver side.

OSTEKREM
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til myk krem. Ikke visp for lenge, da kan blandingen skille seg.

PYNT
Ha oreokjeksene i en pose og knus dem med et kjevle eller lignende.

MONTERING
Dekk donutene med ostekrem. Pynt med oreokjekssmuler.

Kanskje du liker disse også?