Home » Ostekake med gelélokk i langpanne

Ostekake med gelélokk i langpanne

Av ellen
Ostekake med gelélokk i langpanne

Ostekake med gelélokk er en skikkelig klassiker på norske kakebord. Her har jeg laget ostekake med gelélokk i langpanne! Med denne kaken kan du mette en hel hær, i hvert fall et par fotballag. Kanskje ikke så aktuelt i disse pandemi-tider, men kaken er også perfekt i familieselskap. Dette er ikke den mest økonomiske kaken, men den er veldig lettvint og blir alltid en suksess.

Her finner du oppskriften på ostekake med gelélokk i vanlig størrelse

Ostekake med gelélokk i langpanne

Ostekake med gelélokk i langpanne

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 4 voted )

Ingredienser

KJEKSBUNN
600 g søt havrekjeks
150 g smør

OSTEFYLL
2 pk bringebærgelépulver
5 dl kokende vann
6 dl crème fraîche
400 g kremost
200 g melis
6 dl kremfløte

GELÉLOKK
2 pk bringebærgelépulver
5 dl kokende vann

PYNT
Friske bringebær
Evt sitronmelisse

Slik gjør du det

Knus kjeksen til smuler i en food processor eller legg dem i en dobbel frysepose og rull over med et kjevle. Smelt smøret og bland inn i smulene. Fordel smulene utover i en smurt eller bakepapirkledd langpanne på ca 30 x 40 cm og trykk lett ned. Sett kaldt til bunnen stivner.

OSTEFYLL
Kok opp vannet og bland inn gelépulveret. Sett kjølig til blandingen er lunken eller romtemperert. Visp sammen crème fraiche, kremost og melis til en klumpfri blanding i en bolle. Bland deretter inn geléblandingen. Visp kremfløten til myk krem i en annen bolle og vend den inn i osteblandingen. Hell deretter ostefyllet over kjeksbunnen og sett det kaldt til fyllet stivner. Har du dårlig tid, kan du godt sette kaken litt i fryseren.

GELÉLOKK
Kok opp vannet til gelélokket og bland inn gelépulveret. Avkjøl. Hell den deretter over ostekaken og sett kjølig til geléen stivner. Det er veldig viktig at geléblandingen er avkjølt før den helles over kaken, hvis ikke vil ostemassen smelte eller geléen renne rett gjennom. Det er også viktig å huske på at om langpannen din er lav, må du sørge for at kantene blir høyere ved hjelp av bakepapir eller lignende. Hvis ikke kan det hende at gelélokket renner over kanten. Pynt med friske bringebær og evt sitronmelisse før servering.  

Tips

Kaken kan fint lages en dag eller to før servering. Velg selv hvilken smak du vil ha på kaken ved å bruke den geléen du liker best. Du trenger ikke å ha samme smak på kremen som på gelélokket på toppen.

Kanskje du liker disse også?