Home » Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter

Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter

Av ellen
Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter

Det enkle er ofte det beste. Det slår liksom aldri feil. Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter består av et nydelig sprøtt paiskall som jeg har fylt med smakfull hjemmelaget vaniljekrem. På toppen er det norske jordbær toppet med pistasjnøtter. En enkel og klassisk kombinasjon. Det betyr selvfølgelig ikke kjedelig. Dette er smaker og teksturer som passer utrolig godt sammen.

Glad i terter? Her finner du flere

Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter kan også fylles med andre bær, for eksempel bringebær eller bjørnebær. Eplebiter stekt i smør, kanel og sukker tror jeg også hadde vært en god kombinasjon.

Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter

Jordbærterte med vaniljekrem og pistasjnøtter

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

TERTEBUNN
300 g hvetemel
200 g kaldt smør
100 g melis
1 egg

VANILJEKREM
1 vaniljestang
4 dl + 1 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
100 g sukker
4 eggeplommer
40 g maisenna

1 kurv jordbær
En neve pistasjnøtter

Slik gjør du det

TERTEBUNN
Skjær kaldt smør i terninger på ca 2 cm og kjør det sammen med mel og melis i en food processor. Smuldre det evt sammen for hånd. Tilsett egget og kjør det raskt sammen. Deigen skal bare akkurat komme sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet en halv time, før du tar den i bruk. Kjevle ut deigen og legg den over i en paiform. Sett formen kaldt til deigen stivner. Prikk deretter hele tertebunnen med en gaffel og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl på rist.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 4 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

MONTERING
Visp opp den avkjølte vaniljekremen og bre den over paiskallet. Del jordbærene i to og sett dem utover i et fint mønster på vaniljekremen. Røst pistasjnøttene lett i en tørr panne. Hakk dem og fordel dem på toppen av terten.

Kanskje du liker disse også?