Home » Sjokoladeterte med posjerte pærer

Sjokoladeterte med posjerte pærer

Av ellen
Sjokoladeterte med posjerte pærer

Sjokoladeterte med posjerte pærer består av knasende tertebunn, silkemyk krem og deilige posjerte pærer. For ekstra knas og smak, har jeg strødd over skivede mandler. Det er veldig enkelt å posjere pærer, men du kan også bruke hermetiske pærer om du ønsker.

Prøv også: Pærekake med posjerte pærer

Posjerte pærer kan også serveres som en egen dessert, og smaker nydelig med for eksempel vispet krem eller iskrem. Sjokoladeterte med posjerte pærer er perfekt å lage på høsten med norske pærer. Stek gjerne tertebunnen, forbered sjokoladekremen og posjer pærene dagen før. Da kan du kjapt montere terten rett før servering.

Flere høstoppskrifter? Sjekk her

Sjokoladeterte med posjerte pærer

Sjokoladeterte med posjerte pærer

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

POSJERTE PÆRER
4 pærer
8 dl vann
400 g sukker
Saft og skall fra en halv sitron
½ vaniljestang
1 kanelstang

TERTEBUNN
300 g hvetemel
200 g kaldt smør
100 g melis
1 egg

SJOKOLADEKREM
4 dl kremfløte
75 g mørk sjokolade

En neve skivede/hakkede mandler

Slik gjør du det

POSJERTE PÆRER
For best resultat og smak lages de posjerte pærene dagen før og settes i kjøleskapet (i laken) til dagen etter. De kan også lages flere dager i forveien. Skrell pærene. Kok opp vann, sukker og sitronsaft. Skrell av to strimler av sitronskallet (bare det gule) fra den halve sitronen og tilsett. Skrap ut frøene fra den halve vaniljestangen og tilsett sammen med stangen og kanelstangen. Legg i pærene når vannet har kokt opp. Skru ned varmen og la pærene trekke like under kokepunktet i ca en halvtime til de møre. Snu gjerne litt på dem underveis. Avkjøl pærene i laken.

TERTEBUNN
Skjær kaldt smør i terninger på ca 2 cm og kjør det sammen med mel og melis i en food processor. Smuldre det evt sammen for hånd. Tilsett egget og kjør det raskt sammen. Deigen skal bare akkurat komme sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet en halv time, før du tar den i bruk. Kjevle ut deigen og legg den over i en paiform. Sett formen kaldt til deigen stivner. Prikk deretter hele tertebunnen med en gaffel og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til paiskallet er gyllent. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEKREM
Grovhakk sjokoladen og legg den i en bolle. Varm opp kremfløten og hell over blandingen. La det stå litt så sjokoladen smelter. Bland deretter sammen til en klumpfri blanding. Avkjøl helt, gjerne natten over.

MONTERING
Visp sjokoladefløten til myk krem og bre den utover tertebunnen. Del pærene i 8 båter og fordel oppå kremen. Pærene du eventuelt ikke bruker kan du bruke senere som dessert eller til is, kakefyll eller annet. Topp med skivede/hakkede mandler.

Tips

Posjerte pærer kan også brukes som kakefyll, i kaker og til terter og paier Laken kan brukes til fruktsalat, over en frukt/bærterte eller kokes inn litt og brukes på iskrem.

Kanskje du liker disse også?