Home » Butterdeigterter med skogsbær og brie

Butterdeigterter med skogsbær og brie

Av ellen
Butterdeigterter med skogsbær og brie

Lyst på en deilig forrett, dessert eller lunsj? Butterdeigterter med skogsbær og brie funker til alt. Smakskombinasjonen er også helt fantastisk. Du har sprø butterdeig i bunnen toppet med friske skogsbær. Oppå der igjen har du brie, som bare såvidt skal smeltes og toppes med honning før herligheten kan nytes. Kanskje høres det rart ut, men stol på meg, det funker! Det er salt, søtt, sprøtt og syrlig i skjønn forening. Jeg er forresten veldig pysete på muggoster (til og med brie som har så mild smak) men til og me jeg spiser dette.

Prøv også: Epler i butterdeig

Butterdeigterter med skogsbær og brie er veldig enkelt å lage. Jeg bruker ferdig frossen butterdeig, som forenkler prosessen veldig. Vil du lage det fra bunnen av gjør du selvfølgelig det. Skogsbærblandingen er også rett fra frysedisken. Brien er en lokal variant av god kvalitet. Anbefaler deg også å gå for en norsk brie. Norge har oster i verdensklasse som kan løfte ethvert måltid.

Prøv også: Frokostvafler

Butterdeigterter med skogsbær og brie

Butterdeigterter med skogsbær og brie

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Butterdeig, fersk eller frossen Egg til pensling Skogsbærblanding, gjerne frossen Brie Flytende honning

Slik gjør du det

Skjær butterdeigen i firkanter i passende størrelse og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle kantene med sammenvispet egg. Legg på skogsbærblanding i midten av firkantene. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til kantene begynner å få en gyllen farge. Ta tertene ut av ovnen og legg på skiver av brie. Sett tertene inn i ovnen igjen og stek videre i ca 2 minutter til osten akkurat har smeltet. Ta tertene ut av ovnen og la dem avkjøle seg noe. Ringle over flytende honning og server.

Kanskje du liker disse også?