Home » Jordbærgalette

Jordbærgalette

Av ellen
Jordbærgalette

Jordbærgalette er en rustikk jordbærterte, som er perfekt å lage nå som de norske jordbærene er her. Utenfor sesong går det selvfølgelig an å bruke for eksempel frosne bær. Galette kan også lages med andre frukter og bær om du ønsker det. Epler med sukker og kanel er perfekt på høsten blant annet.

Digger du paier og terter? Her finner du flere oppskrifter

Jordbærgalette er supergodt med sitt sprø skall og myke søte fyll. Jeg serverer den med vispet rømme med vanilje, som er en frisk kontrast til galetten. Jeg har toppet jordbærgaletten med hakket mørk sjokolade, rett og slett fordi det er digg!

Jordbærgalette

Jordbærgalette

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PAIBUNN
125 g romtemperert smør
100 g sukker
1 egg
150 g hvetemel
1 ts salt
Egg til pensling

JORDBÆRFYLL
500 g jordbær
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1-3 ss hvetemel

VISPET RØMME MED VANILJE
250 g seter- eller rørosrømme
1-2 ss melis
1 liten vaniljestang

Hakket sjokolade

Slik gjør du det

PAIBUNN
Bland sammen alle ingrediensene i en food processor til deigen akkurat samler seg. Bruk evt hendene i stedet for. Tilsett litt kaldt vann om deigen ikke samler seg. Kna den deretter raskt sammen og pakk den inn i plast. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en halvtime.

JORDBÆRFYLL
Del jordbærene i to og legg dem i en bolle med sukker og vaniljesukker. Bland godt uten å ødelegge bærene. Tilsett deretter 1 ss hvetemel og bland forsiktig inn. Tilsett mer hvetemel hvis blandingen er rennende.

VISPET RØMME MED VANILJE
Bland rømme med melis og frøene fra en vaniljestang. Visp til myk krem.

MONTERING
Kjevle ut deigen til en sirkel på ca 30 cm diameter. Fordel fyllet i sirkelen, men la ca 2 cm av ytterkanten være uten fyll. Brett deretter kantene over fyllet del for del slik at det blir en fin effekt. Pensle kantene med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Server paien lun med sjokoladebiter og vispet rømme, eventuelt vaniljeiskrem.

Kanskje du liker disse også?