Home » Plommeterte med mandelkrem

Plommeterte med mandelkrem

Av ellen
Plommeterte med mandelkrem

Plommeterte med mandelkrem er en herlig terte som passer ekstra godt når de norske plommene er i sesong. Utenfor norsk sesong kan du selvfølgelig bruke andre plommer. I denne terten er det mandelmel i både bunnen og fyllet. Det gir en herlig smak og deilig konsistens.

Prøv også: Sjokoladerullekake med krydderstekte plommer

Plommeterte med mandelkrem er enkel og ganske rask å lage. Den passer til både hverdag og fest, og blir ekstra fin med tørkede spiselige blomster.

Flere høstoppskrifter? Sjekk her

Plommeterte med mandelkrem

Plommeterte med mandelkrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

MANDELTERTEBUNN*
300 g hvetemel
50 g mandelmel
120 g melis
215 g kaldt smør
1 egg

MANDELKREM*
150 g mykt smør
150 g melis
150 g mandelmel
4 ts hvetemel
2 egg

4-8 plommer, avhengig av størrelse

*Denne oppskriften er nok til to små avlange terter eller en vanlig rund.

Slik gjør du det

MANDELTERTEBUNN
Skjær kaldt smør i terninger på ca 2 cm og kjør det sammen med hvetemel, mandelmel og melis i en food processor. Smuldre det evt sammen for hånd. Tilsett egget og kjør det raskt sammen. Deigen skal bare akkurat komme sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet en halv time, før du tar den i bruk. Kjevle ut deigen og legg den over i en paiform. Sett formen kaldt til deigen stivner.

MANDELKREM
Visp mykt smør og melis sammen til det er hvitt og luftig. Tilsett deretter mandelmel og hvetemel og visp videre til det er akkurat blandet inn. Bland inn egget til slutt. Sett blandingen kaldt til den blir fast.

MONTERING
Bre mandelkremen utover tertebunnen. Del plommene i to og fjernt steinene. Skjær dem deretter i tynne skiver og legg dem i et fint mønster oppå kremen. Stek på midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter til bunnen er gyllen og mandelkremen fast. Avkjøl på rist.

Kanskje du liker disse også?