Home » Bringebærsuppe

Bringebærsuppe

Av ellen
Bringebærsuppe

Se på den fargen da! Får du ikke lyst på bringebærsuppe så vet ikke jeg. Bringebær gir ikke bare en nydelig farge, men også en fantastisk frisk smak. Kombinert med sødmen fra vaniljestang blir dette en suppe uten like. Den passer like godt til jul som midt på sommeren med ferske norske bringebær.

Flere desserter? Sjekk her

Bringebærsuppe kan serveres både lun og kald. Pynt gjerne med knuste pikekyss og spiselige blomster. Suppen kan også serveres med en kule vaniljeis eller vispet krem. Prøv også å lage suppen med andre bær, gjerne en kombinasjon av flere.

Bringebærsuppe

Bringebærsuppe

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 4 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

600 g ferske eller frosne bringebær
100 g sukker
3 dl vann
½ vaniljestang, frø og stang

Friske bringebær, pikekyss og gjerne spiselige blomster til pynt
Server gjerne med en kule vaniljeiskem

Slik gjør du det

Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. La blandingen småkoke i ca 10 min. Rør i blandingen underveis samtidig som du knuser bringebærene litt med røreskjeen. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen og kjør blandingen glatt med en stavmikser eller blender. Hell deretter suppen over i en finmasket sil og press den gjennom med en slikkepott helt til alt du har igjen i silen er bringebærsteinene. Smak til om du trenger mer sukker, eller vann hvis suppen er for tykk. Avkjøl.

Server suppen kald med knuste pikekyss, friske bringebær og gjerne spiselige blomster og en kule vaniljeiskrem.

Kanskje du liker disse også?