Home » Tilslørte multepiker

Tilslørte multepiker

Av ellen
Tilslørte multepiker

Tilslørte multepiker er, som navnet tilsier, multevarianten av tilslørte bondepiker. Ikke et vondt ord om sistnevnte, men dette er next level. Smaksmessig altså! For denne desserten er superenkel å lage. Alt du trenger er seks ingredienser og ja, 10-15 minutter. Perfekt nå i jula, når du har annet å gjøre.

Prøv også: Multeiskake

Jeg har slett ikke alltid vært fan av multer. Jeg måtte bikke 30 før jeg begynte å like og sette sette pris på dette oransje gullet fra de hemmelige myrene. For er det noe multeplukkere holder hemmelig, så er det hvor de har funnet fangsten sin! Skryten av hvor mye man har funnet sitter desto løsere.

Joda, multer har en spesiell smak, og den er kanskje ikke for alle. Typisk er ikke barn så glad i multer. Jeg var i hvert fall ikke det da jeg var barn. Jeg kjente bare store harde steiner som gjorde den såkalte fantastiske multekremen umulig å like. For la oss innse det, er det noe unger ikke liker, så er det klumper, steiner og frø i maten sin. Et ørlite linfrø i brødet kan være nok til å velte frokostidyllen på et blunk. Jeg snakker av erfaring.

Prøv også: Tjukkmjølkspannacotta med lakris og tindvedsaus

Som voksen er det annerledes. Jeg skal ikke påstå at jeg digger multesteinene, men det er liksom en del av sjarmen. I tilslørte multepiker er det hele multebær. Jeg bruker dem helt naturelle. Frosne fra butikken fungerer helt fint. Om du ikke får tak i det, går det fint med multesyltetøy også.

Her finner du alle juleoppskriftene til Kakefabrikken

Tilslørte multepiker

Tilslørte multepiker

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 4 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

2 ss smør
2 ss sukker
Litt kanel
100 g havrekjekssmuler (eller pepperkaker, kavring, brødrasp, loff eller lignende)
3 dl kremfløte
Ca 2 dl multer

Slik gjør du det

Smelt smør og sukker i en stekepanne. Tilsett kanel og kjekssmuler og stek til blandingen er gyllen og sprø. Avkjøl.

Visp kremfløten til myk krem.

Legg alt lagvis i skåler eller et glass. Start med multer, deretter krem og kjekssmuler. Gjerne i flere lag. Server med det samme.

Kanskje du liker disse også?