Home » Sjokoladekake med bjørnebærkrem

Sjokoladekake med bjørnebærkrem

Av ellen
Sjokoladekake med bjørnebærkrem

Mørk sjokolade og bjørnebær er en nydelig kombinasjon. På samme måte som mørk sjokolade, har bjørnebær en mørk og dyp smak. I tillegg er bjørnebær friske på smak, men er en del rundere og fyldigere enn sin gode venn bringebær. Når det er sagt, så kunne sjokoladekake med bjørnebærkrem også ha vært laget med bringebær. Sjokolade har mange bestevenner, bringebær er også en av dem.

Prøv også: Mørk sjokoladekake med bringebær

Fugdy sjokoladekakebunn

Den fudgy mørke sjokoladekakebunnen jeg har brukt i denne kaken, er den jeg sverger til når jeg ønsker en fudgy og mørk sjokoladekake. Det er rett og slett ingen grunn til å bruke noen annen. Bunnen er enkel å lage og blir alltid vellykket. Bare pass på så du ikke steker den for lenge. Kakebunnen skal være litt klissete når den kommer ut av ovnen. Når den blir kald, får den den deilige fudgy konsistensen.

Her har jeg også brukt samme kakebunn:

Sjokoladekake med Snickers

Sjokoladekake med ostekrem og karamell

Fudgy Sjokoladekake med friske bær

Marengssmørkrem

Bjørnebærkremen i denne kaken er en marengssmørkrem. Den er litt mer tidkrevende enn vanlig smørkrem, men resultatet er så mye bedre. Kremen blir glatt og får fram bjørnebærsmaken på en fantastisk måte. I tillegg blir fargen kjempefin. Kaken er dekt med en silkemyk sjokoladekrem. Den inneholder både mørk sjokolade og rømme, som gjør den både smakfull og lett å jobbe med.

Glad i lagkaker? Her finner du flere

Jeg håper du ble fristet av dette til å lage sjokoladekake med bjørnebærkrem. Det kan virke som en omstendelig prosess, men det er virkelig verdt det. Jeg kan anbefale å lage kakebunnene dagen før og sette dem i kjøleskapet over natta. Da blir de mye enklere å jobbe med og får den riktige konsistensen. I tillegg slipper du å gjøre alt på samme dag. Bunnene holder seg også saftige lenge.

Sjokoladekake med bjørnebærkrem

Sjokoladekake med bjørnebærkrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
200 g smør
1 ¼ dl melk
1 ¼ dl kaffe (eller vann)
250 g hvetemel
70 g bakekakao
1 ½ ts natron
300 g sukker
¼ ts flaksalt
2 egg
150 g rømme (ikke lett)

BJØRNEBÆRKREM
200 g bjørnebær
2 ss vann
1 ss sukker

4 eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljesukker
250 g usaltet smør

SJOKOLADEGLASUR
100 g mørk sjokolade
125 g mykt smør
150 g melis
15 g bakekakao
¼ dl kremfløte
4 ss rømme (ikke lett)

PYNT
Friske bjørnebær
Spiselige blomster

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melk og kaffe/vann og avkjøl til romtemperatur. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell deretter smørblandingen i bollen og bland det sammen til en klumpfri røre. Bland deretter inn ett og ett egg og til slutt rømmen.

Fordel røren i tre eller seks 18 cm bakepapirkledde og smurte bakeformere. Har du ikke det, kan du enten steke i to omganger eller bruke større/mindre former. Tilpass da steketiden. Stek kakebunnene på nederste rille på 175 grader i 25-35 minutter. Pass på så du ikke steker dem for lenge, bunnene skal bare akkurat bli gjennomstekte. Sjekk med en gaffel eller kakenål. Avkjøl på rist. Kakebunnene er lettest å håndtere hvis de er gjennomkalde, og kan gjerne pakkes inn i plast og settes i kjøleskapet natten over.

BJØRNEBÆRKREM
Kok opp bjørnebær, vann og sukker på medium varme. Rør godt mens det koker slik at bærene moses. Småkok ca 10-15 minutter. Ta det deretter av platen og press puréen gjennom en sil for å fjerne frøene. Avkjøl.

Hell eggehviter, sukker og vaniljesukker i en varmebestandig bolle av glass eller metall. Sett bollen over en kasserolle kokende vann (vannet må ikke være i kontakt med bollen, bare dampen, og bollen må være større enn kasserollen. Visp med en håndmikser til sukkeret smelter og blandingen tykner. Det tar 5-10 minutter

Ta deretter bollen av kasserollen og fortsett å vispe, gjerne med en kjøkkenmaskin, til blandingen har romtemperatur. Dette tar ca 15 min. Tilsett romtemperert smør i en spiseskje av gangen, visp godt mellom hver gang. (Det er viktig at marengsen ikke er varm så smøret smelter, eller at smøret er for varmt, da vil kremen skille seg. Hvis det skulle skje kan kremen settes kaldt en stund for så å fortsette. I motsatt fall kan kremen varmes opp i noen sekunder før smøret tilsettes). Vend inn bjørnebærpuréen når blandingen er jevn, god og tykk.

SJOKOLADEGLASUR
Bland sammen alle ingrediensene til en lett og luftig glasur. Juster evt med ekstra kremfløte eller melis om glasuren blir for flytende eller fast.

MONTERING
Avhengig av hvor mange/store kakebunner du har stekt, del dem opp i ønsket antall lag. Legg bjørnebærkrem mellom hvert lag. Vei gjerne opp glasuren slik at du får like mye på hvert lag, det vil gi deg jevne og fine lag. Sett kaken kaldt, gjerne til dagen etter, så den blir fast og lettere å jobbe med, før du dekker den med sjokoladekremen. Pynt med friske bjørnebær og spiselige blomster.

Kanskje du liker disse også?