Home » Fudgy sjokoladekake med friske bær

Fudgy sjokoladekake med friske bær

Av ellen
Fudgy sjokoladekake med friske bær

Fudgy sjokoladekake med friske bær består av fire lag mørk sjokoladekake. Mellom dem er det en fyldig og myk sjokoladeglasur. Kronen på verket er friske bær, som passer perfekt til denne sjokoladespekkede kaken.

Jeg har laget kake med samme kakebunn tidligere. Den fylte jeg med ostekrem, salt karamell og karamellpopcorn. Høres det mer fristende ut? Her finner du oppskriften på den kaken.

Fudgy sjokoladekake med friske bær

Jeg digger at denne kakebunnen blir så fydgy, og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lage flere varianter av den senere. En annen fordel er at den er veldig enkel å lage! Ikke noe smør og sukker hvitt eller eggedosis. Her blandes de tørre ingrediensene med de våte – that’s it! For ikke å snakke om sjokoladekremen, den er bare helt magisk.

Glad i sjokoladekake? Her finner du flere sjokoladekakeoppskrifter

Lag gjerne kakebunnene dagen før du skal montere kaken, og oppbevar dem i plast i kjøleskapet. Da blir de mye lettere å dele og du får dermed finere lag på kaken.

Fudgy sjokoladekake med friske bær

Fudgy sjokoladekake med friske bær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.4/5
( 14 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
200 g smør
1 ¼ dl melk
1 ¼ dl kaffe (eller vann)
250 g hvetemel
70 g bakekakao
1 ½ ts natron
300 g sukker
¼ ts flaksalt
2 egg
150 g rømme (ikke lett)

SJOKOLADEGLASUR
200 g mørk sjokolade
250 g mykt smør
300 g melis
50 g bakekakao
½ dl kremfløte
4 ss rømme (ikke lett) (kan utelates)

Frisk frukt/bær til pynt

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melk og kaffe/vann og avkjøl til romtemperatur. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell deretter smørblandingen i bollen og bland det sammen til en klumpfri røre. Bland deretter inn ett og ett egg og til slutt rømmen.

Fordel røren i to 20 cm bakepapirkledde og smurte springformer. Har du ikke det, kan du enten steke i to omganger eller bruke større/mindre former. Tilpass da steketiden. Stek kakebunnen på nederste rille på 175 grader i 30-35 minutter. Pass på så du ikke steker dem for lenge, bunnene skal bare akkurat bli gjennomstekte. Sjekk med en gaffel eller kakenål. Avkjøl på rist. Kakebunnene er lettest å håndtere hvis de er gjennomkalde, og kan gjerne pakkes inn i plast og settes i kjøleskapet natten over.

SJOKOLADEGLASUR
Bland sammen alle ingrediensene med unntak av rømme til en lett og luftig glasur. Juster evt med ekstra kremfløte eller melis om glasuren blir for flytende eller fast.

MONTERING
Del hver kakebunn i to på langs slik at du har fire lag. Bruk deretter ca halvparten av glasuren og fyll kaken. Vei gjerne opp glasuren slik at du får like mye på hvert lag, det vil gi deg jevne og fine lag. Bland deretter inn 4 ss rømme i glasuren som er til overs. Dette kan utelates, men det vil gjøre glasuren ekstra myk og gi den det lille ekstra fra den syrlige rømmen. Dekk deretter kaken med sjokoladeglasuren og pynt med frisk frukt og/eller bær. Eller kanskje du føler for litt sjokoladebiter, nøtter eller lakris? Kjør på!

Kanskje du liker disse også?