Home » Sjokoladekake med Snickers

Sjokoladekake med Snickers

Av ellen
Sjokoladekake med Snickers

Forrige helg var vi i konfirmasjon. Jeg hadde (selvfølgelig) med en kake. Foreldrene ønsket en høy sjokoladekake og konfirmanten ville ha Snickers-fyll! Hurra! Dermed ble det en firelags sjokoladekake med Snickers. Bunnen i kaken har jeg laget mange ganger og er en stor favoritt. Den er mørk, fudgy og fyldig. Tidligere har jeg laget sjokoladekake med ostekrem og karamell og sjokoladekake med friske bær av denne bunnen. Jeg kan varmt anbefale begge.

DET ER INNSIDEN SOM TELLER: Jeg fikk ikke tatt bilde av kaken på innsiden, siden den skulle gis bort, men slik så den ut før den ble dekt og pyntet.

Sjokoladekake med Snickers fylles med det du kanskje forbinder med Snickers-sjokoladen, nemlig salte peanøtter i en tykk karamellsaus og peanøttsmørkrem. Kaken dekkes med en silkemyk sjokoladeglasur. Dette er med andre ord mektige saker! Men altså en drøm for deg som digger Snickers. Kaken har jeg pyntet med donuts, peanøtter, Snickers i skiver og hvite sjokoladestjerner. Her er de bare å tilpasse pynten til anledningen.

Flere festkaker? Sjekk her

Sjokoladekake med Snickers

Sjokoladekake med Snickers

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.2/5
( 6 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
200 g smør
1 ¼ dl melk
1 ¼ dl kaffe (eller vann)
250 g hvetemel
70 g bakekakao
1 ½ ts natron
300 g sukker
¼ ts flaksalt
2 egg
150 g rømme (ikke lett)

PEANØTT- OG KARAMELLFYLL
150 g sukker
3 dl kremfløte
100 g smør
2 ss sirup (helst Lyle’s Golden)
En klype havsalt
200 g salte peanøtter

PEANØTTSMØRKREM
125 g peanøttsmør (fin eller grov etter eget ønske)
50 g smør
100 g melis
½ ts vaniljesukker
En klype havsalt
Ca ½ dl kremfløte eller melk

SJOKOLADEGLASUR
100 g mørk sjokolade
125 g mykt smør
150 g melis
25 g bakekakao
¼ dl kremfløte
2 ss rømme (ikke lett)

PYNT
For eksempel donuts, Snickers, sjokoladefigurer, peanøtter, karamell og/eller strøssel.

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melk og kaffe/vann og avkjøl til romtemperatur. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell deretter smørblandingen i bollen og bland det sammen til en klumpfri røre. Bland deretter inn ett og ett egg og til slutt rømmen.

Fordel røren i to eller fire 18-20 cm bakepapirkledde og smurte kakeformer (Jeg brukte fire 18 cm kakeformer). Har du ikke det, kan du enten steke i to omganger eller bruke større/mindre former. Tilpass da steketiden. Stek kakebunnene midt i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter. Pass på så du ikke steker dem for lenge, bunnene skal bare akkurat bli gjennomstekte. Sjekk med en gaffel eller kakenål. Avkjøl på rist. Kakebunnene er lettest å håndtere hvis de er gjennomkalde, og kan gjerne pakkes inn i plast og settes i kjøleskapet natten over.

PEANØTT- OG KARAMELLFYLL
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og sirupen og kok videre i ca 5-10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl og bland deretter inn peanøttene.

PEANØTTSMØRKREM
Bland sammen alle ingrediensene, utenom kremfløte/melk, til en klumpfri røre. Spe med kremfløte/melk til kremen har en god og smørbar konsistens. Ikke visp for lenge, da kan kremen skille seg.

SJOKOLADEGLASUR
Bland sammen alle ingrediensene til en lett og luftig glasur. Juster evt med ekstra kremfløte eller melis om glasuren blir for flytende eller fast.

MONTERING
Legg den første kakebunnen på et fat og topp den med halvparten av peanøtt- og karamellfyllet. Legg på bunn nummer to og topp den med peanøttsmørkremen. Legg på bunn nummer tre og topp den med resten av peanøtt- og karamellfyllet. Legg på den siste bunnen. Sett gjerne kaken i kjøleskapet så den blir fast og enklere å jobbe med (gjerne natten over) før du dekker og pynter den. Dekk kaken med sjokoladeglasuren og pynt etter eget ønske og anledning.

Kanskje du liker disse også?