Home » Multeiskrem

Multeiskrem

Av ellen
Multeiskrem

Denne multeiskremen lager du med tre ingredienser: Søt kondensert melk, kremfløte og multer! Du trenger heller ikke iskremmaskin. For godt til å være sant? Absolutt ikke. Men godt, ja! Multeiskrem passer perfekt både når multene er i sesong på tidlighøsten og til jul og nyttår. Ellers er multer perfekt til alle anledninger når du vil servere noe litt ekstra.

Prøv også: Multesorbet

Multeiskrem kan serveres som den er, men den blir ekstra god med noe sprøtt til. Krumkaker, knuste pepperkaker eller andre julekaker passer for eksempel veldig godt. Det samme gjør karamelliserte mandler eller hakkede nøtter, mørk sjokolade eller smeltet sukker (knekk).

Flere multeoppskrifter? Sjekk her

Multeiskrem

Multeiskrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 2.8/5
( 12 voted )

Ingredienser

1 boks (ca 400 g) søt kondensert melk
6 dl kremfløte
450 g multer

Slik gjør du det

Visp søt kondensert melk og kremfløte til myk krem. Vend inn multene. Hell blandingen i en egnet beholder og sett den i fryseren til den blir til iskrem. Det er ikke nødvendig å røre i blandingen etter den er satt i fryseren, slik du vanligvis må gjøre når du ikke bruker iskremmaskin. Det er det som er det geniale med å lage iskrem på denne måten.

Tips

Prøv deg også fram med andre bær og smakstilsetninger. Selv synes jeg multer passer ekstra godt til denne blandingen som får en lett karamellsmak av den søte kondenserte melken. For en enkel vaniljeiskrem med denne metoden, bytter du ut multene med frø fra en vaniljestang.

Kanskje du liker disse også?