Home » Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Av ellen
Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Er du som meg fan av Royal-ispinner, kommer du til å elske vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk! La oss først starte med vaniljeiskremen: En god dose eggeplommer og fløte gir en god og rund iskrem som aldri kan måle seg med den kjøpte. Orker du ikke å sette iskremen på pinne, kan du fint spise denne som den er.

Mer iskrem? Sjekk ut Daimiskake de luxe

Også har du trekket da: Tykt sjokoladetrekk med hakkede salte peanøtter. Det gir en nydelig knekk og deilig kontrast til den myke vaniljeiskremen. Vil du ha et tynnere sjokoladetrekk, kan du tilsette litt delfiafett i sjokoladen. Tåler eller liker du ikke peanøtter, kan du droppe dem eller bytte dem ut med noe annet crunchy – corn flakes for eksempel!

Eggehviter til overs? Lag kokosboller

Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk passer perfekt nå når det er så varmt. Bare pass på å lage nok!

Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Vaniljeispinner med peanøtt- og sjokoladetrekk

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

4 dl h-melk
3 dl kremfløte
1 vaniljestang
6 eggeplommer
180 g sukker

2-300 g mørk sjokolade
En neve hakkede salte peanøtter

Slik gjør du det

Hell h-melk og kremfløte i en tykkbunnet kjele. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Legg både frøene og stangen i kjelen og kok opp. Visp samtidig eggeplommer og sukker til eggedosis i en egen bolle. Hell så den varme fløtemelken over eggedosisen i en jevn stråle under stadig omrøring. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og varm opp til ca 80-85 grader til den tykner. Pass på så det ikke koker.

Sil blandingen over i en bolle og avkjøl i kjøleskap til den er helt kald. Gjerne natten over slik at den får stå og trekke smak (la i så fall selve vaniljestangen ligge sammen med blandingen). Kjør deretter blandingen i en iskremmaskin. Fordel så iskremen i iskremformer og sett dem i fryseren til de er gjennomfrosne. Har du ikke iskremformen, kan du helle iskremen i en brødform og putte i ispinner på langs når iskremen nesten er gjennomfrossen. Deretter skjærer du iskremen i skiver.

Smelt og avkjøl mørk sjokolade og bland med hakkede salte peanøtter. Smør blandingen så tynt som du klarer utover ispinnene. Legg ispinnene tilbake i fryseren igjen eller spis dem med en gang.

Tips

Vil du ikke ha så tykt sjokoladetrekke, kan du tilsette litt delfiafett i sjokoladen, ca 1 ss pr 100 g. Mørk sjokolade kan også byttes ut med melkesjokolade. Peanøtter kan byttes ut med andre nøtter, corn flakes, non stop, oreo eller andre gode ting med crunch.

Kanskje du liker disse også?