Home » Appelsin- og blåbærkake

Appelsin- og blåbærkake

Av ellen

Plutselig har dagene og ukene siden julen (og siste blogginnlegg) gått, men nå er jeg tilbake igjen etter både rolige dager og mindre rolige dager med stor vannlekkasje i huset. Ja, for før jul flommet det over av vann her i huset, fra andre etasje til første. Kjøkkenet vårt er blant annet rammet og vi mangler deler av gulv, tak og vegger hist og her i huset, men det blir deilig når alt kommer på plass igjen. Vi har ikke de beste bakeforholdene med andre ord, men baking har det likevel blitt, og årets første oppskrift er en Appelsin- og blåbærkake med mascarponekrem.

Kaken er basert på en "hvit kake" (altså en kake med eggehviter og ikke plommer).

Appelsin- og blåbærkake med mascarponekrem

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Appelsinkake
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir
4 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
3,5 dl sukker
Finrevet appelsinskall fra 1 appelsin
120 g mykt smør
Litt oransj konsentrert konditorfarge (valgfritt)

Mascarponekrem
3 dl kremfløte
250 g mascarpone
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt

Ca 4 ss blåbærsyltetøy
Ca 125 g friske blåbær til pynt

Slik gjør du det

Appelsinkake
Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Sett til side

Bland kefir, eggehviter og vaniljeekstrakt i en bolle. Sett til side.

Bland sukker og appelsinskall i en miksebolle og bland/klem sammen med fingrene til sukkeret får en ordentlig lukt av appelsin. Tilsett smør og miks på medium fart i 3 minutter til blandingen er hvit og luftig.

Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med mel. Tilsett evt pastafarge. Bland godt.

Hell røren i to 20 cm kakeformer (tilpass steketiden om du bruker andre størrelser) og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30-35 minutter (sjekk med kakepinne).

Denne kaken har jeg fylt med mascarponekrem og blåbærsyltetøy. Blåbær i kombinasjon med appelsin er helt fantastisk, faktisk så nydelig at neste gang jeg lager denne kaken kommer jeg til å ha blåbærsyltetøy mellom alle lagene og mascarponekremen bare utenpå kaken, men her er det smak og behag. Her er i alle fall oppskriften på deilig mascarponekrem:

Mascarponekrem
Visp alle ingrediensene sammen til myk krem (ikke for mye, da blir blandingen kornete).

Montering
Del hver kakebunn i to og legg mascarponekrem mellom det øverste og nederste laget, i midten legger du blåbærsyltetøy (evt kan du legge blåbærsyltetøy mellom alle lagene). Dekk kaken med et tynt lag mascarponekrem og la det være nok krem igjen til et lag til. Sett kaken litt i fryseren til kremen stivner, ta den deretter opp og legg på det andre laget med krem. Dette er for å slippe at det blir synlige smuler i frostingen.

Pynt med friske blåbær.

Tips: Du kan også bytte ut appelsinen med sitron (bruk da ca 1,5-2 stykker).

Appelsin- og blåbærkake med mascarponekrem

Kanskje du liker disse også?