Home » Sjokoladefestkake med marshmallowkrem

Sjokoladefestkake med marshmallowkrem

Av ellen

Mai, festkakemåneden over dem alle,  er rett rundt hjørnet (Hvordan skjedde det forresten? Var det ikke nettopp jul?). Konfirmasjoner står for tur sammen med brylluper og nasjonaldagen. Våren er på ordentlig innmarsj og det er all grunn til å feire bare på grunn av det også 🙂

Dette er den første av flere festkaker jeg kommer til å legge ut fremover. Dagens kake er en mørk sjokoladekake med særdeles luftig og my konsistens, jeg tror det er en av de mykeste kakene jeg har laget noen gang. Jeg har stekt den i fire springformer av ulik størrelse, men den kan selvfølgelig stekes i like former om du heller vil det, eller ikke har et stort utvalg av former. Du tilpasser bare steketiden til formen.

Kaken er fylt med en marshmallowkrem laget på eggehviter. Den kan byttes ut med ferdiglaget Marshmallow Fluff eller vispet krem. Vær oppmerksom på at vispet krem ikke vil holde kaken like godt oppe som denne marshmallowkremen, som jeg for øvrig kan anbefale på det sterkeste. Jeg må innrømme at det gikk med et par (tre-fire...) skjeer til "smaksprøver" 😉 Kaken pyntes med bær og/eller frukt etter eget ønske, en enkel måte å lage en lekker og innbydende kake, spesielt om man ikke er den store dekoratøren, også smaker det godt.

Sjokoladefestkake med marshmallowkrem

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Mørk sjokoladekake
5 dl hvetemel
5 dl sukker
2 dl mørk kakao/bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts natron
0,5 ts salt
2,5 dl kaffe*
2,5 dl yoghurt naturell
1,25 dl nøytral olje
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg

*Jeg blandet 2,5 dl vann med to poser Café au Chocolat, men her er det bare å bruke den kaffen man liker best.

Marshmallowkrem
3 dl sukker
1,25 dl glukose
4 ss (60 ml) vann
4 store eggehviter
0,25 ts kremotartari/Cream of Tartar*
2 ts vaniljeekstrakt

*Stabiliserer eggehvitene. Fås kjøpt hos velassorterte matbutikker og apotek. Kan sløyfes eller byttes ut med 0,5 ts sitronsaft.

Frukt/bær etter eget ønske

Slik gjør du det

Mørk sjokoladekake
Sikt sammen alt det tørre i en stor bolle.

Kok opp vannet til kaffen og hell i en bolle og tilsett kaffeposene. Bland godt. Avkjøl noe før du tilsetter yoghurt, olje og vaniljeekstrakt. Bland godt sammen før du tilsetter ett og ett egg og blander inn.

Hell så det våte i det tørre og bland med en kjøkkenmaskin i ca 2 minutter - til røren er glatt og klumpfri. Elektrisk håndvisp og visping for hand går også.

Hell så røren i fire smurte springformer av forskjellig størrelse. Det er en fordel om størrelsesforholdene mellom de passer, selv har jeg brukt former på 24, 20, 16, og 12 cm. Stek på 180 grader på nest nederste rille i ovnen i ca 25-30 minutter. Vær oppmerksom på at den aller minste kan bli ferdig litt før de andre. Sjekk med en kakenål.

Sett bunnene på en rist og la de avkjøle seg litt før de tas ut av formen og legges opp-ned.Pass på så ikke sidene på kaken blir ødelagte når du løsner kaken på formen, siden denne kaken skal ha å åpne sider.

Marshmallowkrem
Ha sukker, glukose og vann i en kasserolle og kok opp til 115 grader (bruk sukkertermometer). Hvis du ikke har sukkertermometer tar det ca 5 minutter fra blandingen har begynt å koke ordentlig til det er klart. Da skal blandingen ha en sirupaktig konsistens.

Mens sirupen koker begynner du å vispe eggehvitene med kremotartari. Visp til du får myke topper. Når sirupen har nådd riktig temperatur, tilsettes den i en tynn stråle på kanten av bollen mens du visper på medium hastighet.

Unngå å treffe vispen, da kan sirupen sprette og brenne deg. Når alt er tilsatt, settes farten opp igjen. Visp til blandingen er lunken. Tilsett deretter vaniljeekstrakt. Jeg anbefaler å bre ut kremen før den har blitt helt avkjølt, siden den da vil bli litt fastere og vanskeligere å bre utover.

Montering
Bre et raust lag med krem mellom hvert lag og pynt med frukt og/eller bær etter smak. Selv har jeg brukt jordbær, bringebær, blåbær og physalis.

Tips til variasjon:
Godteri i alle regnbuens farger, nøtter eller sjokolade (hva med masse non stop for eksempel?).

Kanskje du liker disse også?