Home » Blåbærostekaker

Blåbærostekaker

Av ellen

Så deilig det har vært med noen fridager i forbindelse med 17. mai og pinse. Det har vært rolige dager med mann og barn og gode venner. Vi har vært så heldige og fått opp ny platting ute, så det ble noen gode solfylte dager der før regnet kom. Håper alle dere fikk nyte litt av sola også.

Dagens oppskrift er noen kjappe og enkle porsjonsostekaker med blåbær. De er i tillegg ganske så dekorative når de legges lag på lag i glass. Gjør de elegante med stettglass eller gå for den rustikke varianten med oppbevaringsglass eller i gamle syltetøyglass eller lignende. Ostekakene kan gjøres ekstra enkle med å bruke ferdig blåbærsyltetøy.

Blåbærostekaker

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

Blåbærfyll
200 g blåbær (frosne er helt utmerket)
5 ss sukker

Kjeksblanding
100 g Digestive kjeks
30 g (2 ss smør)
0,25 ts kardemomme

Ostekrem
125 g Mascarpone
1 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vanikjesukker

Pynt
Friske blåbær
Sitronmelisse

Slik gjør du det

Blåbærfyll
Start med å lage blåbærfyllet: Kok opp blåbærene med sukker og la de koke over medium varme i ca 7 minutter, til blandingen har tyknet. Avkjøl.

Kjeksblanding
Smelt smøret. Knus kjeksen i en food processor eller legg de i to lag fryseposer og knus med kjevle eller lignende.

Hell smulene i en bolle og bland inn kardemommen. Kardemomme er kjempegodt til blåbær, men du kan bytte det ut med kanel eller sløyfe det. Tilsett deretter smøret og rør inn i kjeksen. Sett til side.

Ostekrem
Visp alle ingrediensene sammen til myk krem. Ikke visp for mye, da kan blandingen bli kornete.

Montering
Så er det bare å montere kakene. Legg alt lagvis i glassene sammen med sitronmelisse (legg de ut mot glasset slik at de vises). Jeg synes det er finest om lagene er litt ujevne, men her er det smak og behag. Topp med noen friske blåbær og sitronmelisse.

Tips! For en ekstra frisk ostekrem, kan det tilsettes litt finrevet sitronskall. Blåbær og sitron er en deilig kombinasjon.

Kanskje du liker disse også?