Home » Sitronfromasj

Sitronfromasj

Av ellen

Frisk dessert på varme sommerdager og/eller -kvelder.

Denne sitronfromasjen er i tillegg superenkel å lage, den består av eggedosis og vispet krem i tillegg til sitron og gelatin. Selv om norske egg er trygge har jeg aldri likt tanken på rå egg, med unntak av en eggedosis- og o-boyperiode på 90-tallet, så når jeg lager eggedosisen visper jeg den over vannbad i noen minutter. Du kan velge selv om du også vil gjøre det eller lage eggedosis på den vanlige måten. Begge deler går helt fint.

Sitronfromasj

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 6-8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

2 egg
1 dl sukker
4 plater gelatin
2 dl kremfløte
0,5 dl kokende vann
1 sitron, saft og skall

Slik gjør du det

Hell egg og sukker i en varmebestandig bolle. Sett bollen over en kasserolle med kokende vann (denne må være mindre i omkrets enn bollen) og visp kontinuerlig med en handvisp til blandingen når ca 50 grader. Pass på så bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke koker mer en middels. Ta bollen av kasserollen og visp videre med en kjøkkenmaskin eller elektrisk handvisp til du har en tykk eggedosis, det tar ca 10-15 minutter. NB! Du kan droppe vannbadet og vispe helt vanlig eggedosis om du ønsker. Tilsett finrevet sitronskall (bare det gule) mot slutten av vispingen.

Mens eggedosisen vispes kan du legge gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.

Visp kremfløten til myk krem. Sett til side.

Løs opp gelatinplatene i kokende vann. Husk å klemme ut vannet før de has i. Tilsett sitronsaften og bland sammen.

Tilsett halvparten av gelatinblandingen i eggedosisen og vend det inn. Tilsett deretter vispet krem og resten av gelatinblandingen. Vend alt forsiktig sammen, forsøk å beholde så mye luft i fromasjen som mulig.

Fordel så fromasjen i porsjonsskåler eller i en bolle og la det stå kaldt til det stivner. Det tar 1-2 timer med porsjonsskåler.

Server med friske bringebær eller andre bær på toppen.

Tips! Bruk økologiske sitroner i fromasjen. De har en mye bedre og friskere smak og du slipper å bruke sitronskall med sprøytemidler.

Sitronfromasj er også nydelig som kakefyll.

Kanskje du liker disse også?