Home » Piñatakake (Vaniljekake)

Piñatakake (Vaniljekake)

Av ellen

Hu hei, som tiden flyr! Jeg har ikke rukket å feire ettårsdagen til Kakefabrikken engang! Den ble forbigått i stillhet 3. september. Da var det 1 år siden Kakefabrikken inntok nettet og bloggverdenen. Mye har skjedd siden da! Jeg har vært med i Hele Norge Baker og jeg har fått verdens beste jobb som redaktør i Bake! For ikke å snakke å glemme at bloggen har blitt en av landets best besøkte bakeblogger. Skjønt, det har aldri vært noe poeng for meg å være størst, men det er veldig hyggelig at dere liker det jeg holder på med 🙂 Jeg har det i hvert fall gøy med bloggen, og kommer til å holde den gående så lenge jeg kan kose meg med det 🙂

Det var jo aldri meningen at ettårsdagen skulle gå ubemerket hen, men jeg var bare så veldig travel akkurat på det tidspunktet, og fra da til nå har det bare vært enda travlere, og det har selvfølgelig vært på grunn av den nye jobben. Med litt roligere dager kan jeg endelig få lagt ut dette innlegget.

Jeg har valgt en veldig enkel kake for anledningen. Vel, tilsynelatende er den det, inni skjuler det seg nemlig en hemmelighet! Dette er nemlig en piñatakake, og hva er det som skjuler seg inni en piñata? Godteri! Det er det inni denne kaken også. Piñatakake kan du lage av hvilken som helst oppskrift, nesten iallefall, så lenge frostingen ikke er for rennende eller kaken for myk, også må kaken ha litt høyde for å lage rom til godteriet. Jeg bruker 20 cm kakeformer. Kaken jeg har valgt er en ekte vaniljekake med vaniljefrø og ekte vaniljeekstrakt, ikke noe vaniljesausbasert greier, som ikke har et snev av ekte vanilje i seg. Kaken har en aldeles nydelig konsistens og en fantastisk vaniljesmak. Nam! Jeg har også laget en variant av denne kaken med appelsin og blåbær, som jeg virkelig kan anbefale også.

Piñatakake (Vaniljekake)

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 4 voted )

Ingredienser

Vaniljekake
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl kefir
4 store eggehviter
1 ts vaniljeekstrakt
Frø fra 1 vaniljestang
3 dl sukker
120 g mykt smør

Mascarponekrem
250 g mascarponeost
1 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
Frø fra 1 vaniljestang
3 dl kremfløte

Non stop eller lignende til fyll

Slik gjør du det

Vaniljekake
Sikt sammen hvetemel og bakepulver i en bolle. Sett til side

Bland kefir, eggehviter, vaniljeekstrakt og frø fra en vaniljestang i en bolle. Sett til side.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett 1/3 av melblandingen, deretter halvparten av egg- og melkblandingen vekselsvis med melblandingen. Avslutt med mel.

Hell røren i to 20 cm kakeformer og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30-35 minutter (sjekk med kakepinne).

Mascarponekrem
Visp sammen alle ingrediensene til myk krem. Ikke visp for mye, da blir blandingen kornete.

Montering
Del hver kakebunn i to. Ta av to bunner og skjær et hull i midten på begge mens de ligger oppå hverandre, ca 10 cm i diameter.

Start med en hel kakebunn, smør på et lag mascarponekrem. Legg deretter på kakebunnene med hull, også med ostekrem mellom og på toppen.

Så kommer det morsomme: Fyll hulrommet med godsaker! Fyll opp slik at det går kant i kant med den øverste bunnen.

Legg til slutt på den siste hele bunnen.

Dekk kaken med et tynt lag mascarponekrem og la det være nok krem igjen til et lag til. Sett kaken litt i kjøleskapet eller fryseren til kremen stivner, ta den deretter ut og legg på det andre laget med krem. Dette er for å slippe at det blir synlige smuler i frostingen.

Så er det bare å severe - og overraske! En sikker vinner i ethvert barneselskap ;-)

Pinatakake (Vaniljekake)
Pinatakake (Vaniljekake)

Kanskje du liker disse også?