Home » Julecookies med tranebær og hvit sjokolade

Julecookies med tranebær og hvit sjokolade

Av ellen

Det var ikke mye som minnet om 1. desember da jeg sto opp i dag. Sola skinte (ja, jeg sov nok litt lenge..) og graderstokken viste mange flere plussgrader enn det som er vanlig på denne tiden av året. Men jeg skal ikke klage, det var faktisk en fin dag i dag, julestemning eller ikke. Julestjerna ble hengt opp og det første adventslyset ble tent. Resten er det litt verre med, ingen julegaver er kjøpt og julekakeboksene er tomme (Ja, det hadde du kanskje ikke trodd?) 😉

Her finner du alle kakefabrikkens juleoppskrifter.

Jeg har likevel greid å hive ihop noen julecookies. (Hive ihop er uttrykket jeg bruker når jeg da hiver ihop noe som går veldig kjapt 😉 ) Cookies er et sjeldent innslag på bloggen, faktisk er dette det første kjeksbidraget. Jeg er ikke så glad i tørre kjeks og den slags, myke kaker med frosting, frosting, frosting (!) er mer i min gate. MEN, ja, det er et men her, seige kjeks - det liker jeg. Derfor får du her oppskriften på noen deilige seige kjeks med hvit sjokolade og tranebær. Det kan byttes ut med mørk sjokolade og nøtter om du vil, eller hva annet hjertet begjærer.

Julecookies er også supert å gi bort som spiselig gave.

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 36 stk
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts ekte vaniljesukker
100 g brunt sukker
100 g hvitt sukker
150 g hakket hvit sjokolade (eller mørk sjokolade)
100 g tørkede tranebær (eller nøtter)
150 g mykt smør
1 egg

Slik gjør du det

Bland alle ingrediensene utenom smør og egg i en bolle. Rør sammen mykt smør og egg i en annen bolle. Bland deretter de tørre ingrediensene med smør- og eggeblandingen.

Trill kuler av deigen og sett på et bakepapirkledd stekebrett minst 5 cm fra hverandre. Trykk hver kule litt flate.

Stek på 180 grader i 8-10 minutter eller til kantene er lysebrune. Avkjøl.

Kanskje du liker disse også?