Home » Gulrotkake med sjokolade og karamell

Gulrotkake med sjokolade og karamell

Av ellen

En tidligere kollega hadde med seg gulrotkake til fredagskaffen på jobb en gang. Dette syntes jeg var en utrolig god kombinasjon. Ikke en kombinasjon jeg hadde prøvd før faktisk, nøtter, rosiner og ananas var mer kjent for meg. Men det gjorde altså at jeg fikk lyst til å lage en egen variant. I tillegg tenkte jeg at karamell ville passe godt til den krydrede kaken, så jeg måtte bare prøve det også.

Og denne kombinasjonen, dere, den ble slett ikke dum. Kaken er myk og saftig og kremen er mild og lett. Jeg har laget en ostekrem uten smør denne gangen, på grunn av karamellen, så det ikke skal bli for mektig. Sjokoladen på toppen bidrar til litt krønsj, det er en viktig komponent å ha med.

Er du som meg og digger karamell, kan du sjekke de andre karamelloppskriftene mine her.

Gulrotkake med sjokolade og karamell

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 12
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

Gulrotkake
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts kanel
3 dl nøytral matolje
200 g hvitt sukker
100 g lysebrunt sukker
4 store egg
300 g finrevet gulrot (Ca 5-6 gulrøtter)
60 g finhakket mørk sjokolade

Salt karamellsaus
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

Kremostglasur
200 g kremost (Philadelphia)
1 dl kremfløte
150 g melis
1 ts vaniljesukker

Ca 20-40 g hakket mørk sjokolade til pynt

Slik gjør du det

Gulrotkake
Bland sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel i en bolle. Bland deretter matolje, hvitt og brunt sukker og egg i en annen bolle. Riv gulrøttene fint, ikke på den siden du river ost, men den finere siden.

Vend de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland inn finrevet gulrot og mørk sjokolade.

Hell kakerøren i to bakepapirkledde og smurte kakeformer på 24 cm. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter. Sjekk med en kakepinne om de er ferdige. Avkjøl kakene litt i formene og deretter på rist.

Mens kakene steker og avkjøler, kan du lage karamellsausen:

Salt karamellsaus
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

Kremostglasur
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til myk krem.

Montering
Legg den ene kakebunnen på et fat og fordel et lag krem på den. Ringle over karamellsaus og hakket mørk sjokolade. Legg på den andre kakebunnen og gjenta.

Du kommer sannsynligvis ikke til å bruke all karamellsausen. Det som evt blir igjen kan du bruke på iskrem, panna cotta eller andre desserter eller kaker.

Tips

Selve kakebunnen er melkefri hvis du bruker sjokolade uten melk eller kutter ut sjokoladen.

Kanskje du liker disse også?