Home » Påskedessert med Kvikk Lunsj

Påskedessert med Kvikk Lunsj

Av ellen
Påskedessert med Kvikk Lunsj

Superenkel, rustikk, kjapp og ikke minst deilig påskedessert som inkluderer påskesjokoladen over dem alle – nemlig Kvikk Lunsj. Appelsinkremen kan lages mange dager i forveien, så når du skal servere desserten er det bare å montere den.

Påskedessert med Kvikk Lunsj

Påskedessert med Kvikk Lunsj

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 4 porsjoner
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 4 voted )

Ingredienser

4 Kvikk Lunsj
1 beger vaniljekesam (evt vaniljeyoghurt eller vispet krem)
150 g appelsinkrem

APPELSINKREM
4 eggeplommer
1 dl appelsinsaft (fra 1-2 appelsiner)
Skall fra 1 appelsin (bare det oransje)
100 g sukker
100 g mykt usaltet smør

Slik gjør du det

APPELSINKREM
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

MONTERING
Knus Kvikk Lunsjene i en food processor eller legg dem i en dobbel frysepose og bruk passende redskap. Legg dem deretter i bunnen på et glass og topp med vaniljekesam og deretter appelsinkrem. Gjenta så du får to lag av hver, evt flere lag om du ønsker det. Hvis du får appelsinkrem til overs, kan den brukes på ristet brød, loff, som kakefyll eller på pavlova.

Kanskje du liker disse også?