Home » Turkake

Turkake

Av ellen
Turkake

Denne kaken lager jeg sjelden fordi jeg ikke klarer å holde meg unna når jeg har den liggende i kjøleskapet. Sprø mørdeigsbunn, tykk karamell, salte peanøtter og for å toppe det hele: sjokolade. Turkaken er, som navnet antyder, perfekt til å ha med på tur. Lokk turfølget med denne i matboksen, og vær sikker på at alle holder inn til mål.

Turkake

Turkake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

MØRDEIGSBUNN
100 g kaldt smør
150 g hvetemel
50 g sukker

KARAMELLFYLL
150 g smør
3 dl kremfløte
100 g sukker
3 ss lys eller golden sirup
150 g salte peanøtter (kan utelates)

TOPPING
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

MØRDEIGSBUNN
Del opp smøret i firkanter på 1-2 cm. Ha alle ingrediensene i en food prosessor og kjør det sammen til en smuldrete masse. Bruk eventuelt hendene om du ikke har tilgang på en food prosessor. Hell blandingen over i en bolle og kna sammen til en deig. Trykk deigen utover i en liten bakepapirkledd langpanne på 20×30 cm eller tilsvarende, og stek midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter til overflaten er gyllen. Avkjøl.

KARAMELLFYLL
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett fløte, sukker og sirup. Kok på medium varme til det blir til tykk karamell, 20-30 minutter. Det er viktig å koke lenge nok, hvis ikke blir ikke karamellen fast når den avkjøles. Er du usikker test med å dryppe litt karamell i et glass med kaldt vann. Konsistensen karamellen får da, er den den vil ha når den er avkjølt. Kok heller ikke karamellen for lenge, da vil den bli umulig å skjære. Avkjøl i noen minutter. Strø peanøttene øver den avkjølte mørdeigsbunnen og hell deretter karamellen over. Avkjøl i kjøleskap til karamellen har blitt fast.

TOPPING
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. Fordel sjokoladen over karamellen. Sett kaldt til sjokoladen stivner og skjær i passende biter.

Kanskje du liker disse også?