Home » Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten mel

Av ellen
Sjokoladekake uten mel

Denne kaken er en sjokoladeelskers drøm. Proppfull av sjokolade og smak. Kaken er mektig og minner om konfektkake. Ingen grunn til ikke å lage denne selv om man tåler gluten. Passer utmerket med vispet krem/iskrem og friske bær/bærsaus.

Flere glutenfrie oppskrifter? Sjekk her.

Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten mel

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.8/5
( 12 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
150 g mørk sjokolade
115 g smør
150 g sukker
50 g kakao
3 egg

SJOKOLADEGANACHE
150 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1 ss smør

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Grovhakk sjokoladen og ha den i en bolle sammen med smøret. Smelt det på forsiktig varme i mikrobølgeovnen, eventuelt over vannbad. Bland det sammen og rør inn sukker og kakao. Tilsett deretter ett og ett egg og bland godt. Hell røren i en bakepapirkledd springform på 20 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen på 190 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

SJOKOLADEGANACHE
Smelt sjokoladen sammen med fløten på forsiktig varme i mikrobølgeovnen, eventuelt over vannbad. Bland det sammen og rør inn smøret. Hell deretter sjokoladeganachen over den avkjølte kaken og sett det kaldt til sjokoladeganachen stivner.

Kanskje du liker disse også?