Home » Sitronkake

Sitronkake

Av ellen
Sitronkake

Hvem hadde trodd at jeg skulle finne min nye favorittsitronkake i et snart 70 år gammelt kvinneblad! Denne oppskriften kommer nemlig fra det svært populære bladet Alle kvinner baker 1953-1954. Kaken er smakfull og holder seg saftig i flere dager. Hva mer kan man be om?

Glad i formkaker med sitron? Prøv også den italienske varianten, Ciambellone, med olivenolje, ricotta-ost og sitron. En kake litt utenom det vanlige. Eller hva med klassikeren sitronterte med marengs? Helt nydelig.

Sitronkake

Sitronkake

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

250 g mykt smør
250 g sukker
6 egg
Saft og skall fra 1 stor sitron
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g mandelmel

Slik gjør du det

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett en og en eggeplomme. Rør godt mellom hver gang. Tilsett deretter saft og skall fra 1 sitron. Sikt sammen hvetemelet og bakepulveret og tilsett sammen med mandelmelet. Visp eggehvitene stive og vend dem inn i røren. Smør en randform godt med smør. Har du ikke randform, kan du bruke en springform eller brødform. Stek midt i ovnen på 175 grader i 40-50 minutter. Avkjøl på rist. Server gjerne med et lite melisdryss.

Kanskje du liker disse også?