Home » Pavlova med banan og karamell

Pavlova med banan og karamell

Av ellen
Pavlova med banan og karamell

Jeg elsker Pavlova! En ting er den florlette bunnen, som er sprø på utsiden og silkemyk på innsiden. En annen ting er de uendelige mulighetene og smakskombinasjonene. Jeg har ikke tall på hvor mange pavlovavarianter jeg har laget, eller hvor mange jeg fortsatt har lyst til å lage, men dette er og blir en av de aller aller beste jeg har laget – hittil!

Pavlova med banan og karamell

Pavlova med banan og karamell

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Ingredienser

PAVLOVABUNN
4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker
1 ts hvitvinseddik
2 ts maisenna
1 ts vaniljesukker

SALT KARAMELL
Salt karamellsaus
100 g sukker
2 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

TOPPING
3 dl kremfløte
2 bananer
Hakket mørk sjokolade

Slik gjør du det

PAVLOVABUNN
Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik, siktet maisenna og vaniljesukker. Bre ut røren i en sirkel på ca 22 cm i diameter (husk at kaken eser ut etter steking). La overflaten være ujevn. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp en sirkel på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til en rund kake. Stek nederst i ovnen på 100 grader i ca 90 min. Kaken skal ha en sprø utside og en myk og luftig innside. La kaken stå inne i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter). Om du tar den rett ut av ovnen kan den falle sammen.

SALT KARAMELL
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre til karamellen er tykk og fyldig. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

MONTERING
Fordel karamellen utover pavlovabunnen. Spar evt noe til pynt eller senere. Visp kremfløten til myk krem og fordel oppå karamellen. La det gjerne synes karamell utenfor kremen for en fin dekoreffekt. Topp med bananer og hakket mørk sjokolade.

Kanskje du liker disse også?