Home » Sjokoladekake med pasjonsfruktkrem

Sjokoladekake med pasjonsfruktkrem

Av ellen
Sjokoladekake med pasjonsfruktkrem

Mørk sjokoladekake i fire lag fylt med pasjonsfruktkrem. Jeg har også laget kaken med multekrem, som også passer helt utmerket. Her finner du oppskriften på begge kremene, så kan du velge. Kaken er dekt med supergod sjokoladeganache.

Jeg har en stor forkjærlighet for høye kaker, og høydepunktet er å åpne kaken for å endelig se hvordan den ser ut på innsiden. Magisk! Du finner flere lagkaker her.

Sjokoladekake med pasjonsfruktkrem

Sjokoladekake med pasjonsfruktkrem

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
350 g hvetemel
350 g sukker
80 g bakekakao
2 ts natron
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
90 ml nøytral olje
2,5 dl kefir
2,5 dl vann (eller kaffe om du vil)
3 store egg
1 ts vaniljeekstrakt

PASJONSFRUKTKREM*
4 pasjonsfrukt
200 g usaltet mykt smør
300 g melis
2 ts vaniljesukker

MULTESMØRKREM*
150 g multer
1 ss vann
1 ss sukker
200 g usaltet mykt smør
300 g melis
2 ts vaniljesukker

GANACHEFROSTING
2,5 dl kremfløte
150 g mørk sjokolade
100 g melkesjokolade
1 ss sirup

Tørkede blomster til pynt

*Velg en av dem

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Bland det tørre i en bolle. Bland eggene og de andre flytende ingrediensene i en annen bolle. Vend de tørre ingrediensene inn i de flytende og bland godt. Hell røren i to bakepapirkledde springformer på 20 cm og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. Avkjøl kakebunnene opp-ned på rist og deretter i kjøleskap, gjerne natten over, da blir de lettere å dele og håndtere.

MULTEKREM/PASJONSFRUKTKREM (Velg hvilken du vil lage)
MULTER: Hell multer i en kasserolle med 1 ss vann og 1 ss sukker og kok på medium varme i 10 minutter. Rør innimellom slik at bærene knuses. Ta kasserollen av platen og avkjøl litt. Press blandingen gjennom en sil for å fjerne steinene.
PASJONSFRUKT: Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Legg fruktkjøttet i en finmasket sil og press ut saften. Du kan også bruke både fruktkjøtt og steiner om du ønsker det.

Visp smør, melis og vaniljesukker hvitt og luftig. Tilsett deretter pasjonsfruktsaft eller multepuré litt etter litt under fortsatt visping. Smak deg frem til hvor mye du trenger. Hvis blandingen skiller seg er det bare å fortsette å vispe til blandingen kommer sammen igjen. Tilsett eventuelt litt mer melis om det ikke går. Om blandingen blir for fast, kan du tilsette litt melk eller fløte.

GANACHEFROSTING
Varm opp kremfløten til kokepunktet og dra kjelen av kokeplaten. Finhakk sjokoladen og tilsett. La blandingen stå litt før du rører rundt til en klumpfri saus. Unngå å vispe luftbobler inn i blandingen, en slikkepott er fin å bruke. Bland inn sirupen. La blandingen stå på kjøkkenbenken til den har en tykk og smøremyk konsistens.

MONTERING
Del hver kakebunn i to og legg multesmørkrem mellom lagene. Dekk til slutt hele kaken med multesmørkremen og sett den kaldt til kremen stivner. Dekk deretter kaken med ganachefrostingen. Pynt kaken med tørkede blomster i forskjellige farger.

Tips

Har du ikke multer eller pasjonsfrukt eller vil bruke andre bær, fungerer bringebær utmerket, det samme gjør en skogsbærblanding og jordbær. Kaken kan lages lavere ved å steke bunnene i to større former. Tilpass da steketiden. Du kan også dekorere med for eksempel friske (usprøytede og spiselige) blomster, kakestrø, sjokoladebiter eller annet.

Kanskje du liker disse også?