Home » Bløtkake med vispet krem, sitronkrem og sukrede bær

Bløtkake med vispet krem, sitronkrem og sukrede bær

Av ellen
Bløtkake med vispet krem, sitronkrem og sukrede bær

Bløtkake med vispet krem, sitronkrem og sukrede bær er en kake skapt for festkakesesongen! Ingen festkakesesong uten bløtkake. Denne ser lekker ut, men er veldig enkel å lage. Bløtkaken får en ekstra snert med sitronkrem i stedet for vaniljekrem. Det passer utmerket til de sukrede bærene på toppen, som også gir et ekstra flott uttrykk og smaker nydelig.

Bløtkake med vispet krem, sitronkrem og sukrede bær

Bløtkake med vispet krem, sitronkrem og sukrede bær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

SUKKERBRØD
4 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

SITRONKREM
4 eggeplommer
1 dl sitronsaft (fra 1-2 sitroner)
Skall fra 1 sitron (bare det gule)
100 g sukker
100 g mykt usaltet smør

SUKREDE BÆR
1 dl sukker
1 dl vann
Friske bær
(Ekstra fint) sukker

4-5 dl kremfløte

Slik gjør du det

SUKKERBRØD
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og bland det inn i eggedosisen. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd springform på 20 cm. Stek midt i ovnen på 175 grader i 30-40 min. Avkjøl på rist.

SITRONKREM
Bland sammen alle ingrediensene utenom smøret og kok opp under stadig omrøring. Ikke bruk mer enn svak-medium varme, du vil ikke ha eggerøre. Kok til blandingen tykner (ca 1 minutt) og ta den av platen. Avkjøl til romtemperatur. Visp deretter blandingen med en kjøkkenmaskin eller elektrisk håndmikser og tilsett mykt usaltet smør i klatter litt etter litt. Det er viktig at eggeblandingen og smøret har samme temperatur, slik at kremen ikke skiller seg. Kremen er ferdig når smøret er blandet helt inn.

SUKREDE BÆR
Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl. Pensle bærene med litt sukkerlake og vend dem i sukker. Legg dem deretter utover på et bakekapirkledd stekebrett eller lignende og la dem ligge til de skal brukes.

MONTERING
Visp kremfløten til myk krem. Del kakebunnen i tre deler. Dynk hver kakebunn med melk, fruktjuice, sukkerlake eller lignende. Smør et tynt lag sitronkrem på hver bunn og bre over vispet krem. Topp med sukrede bær. Gjenta til alle lag er dekket. Det er lurt å ikke ha for mye krem og bær mellom lagene, slik at det presses ut fra sidene.

Tips

Hvis du ikke vil ha sitronkrem, kan du bytte den ut med rørte jordbær som kjøres glatt med stavmikser. Det gjør jeg ofte.

Her finner du flere festkaker

Kanskje du liker disse også?