Home » Ovnspannekake med karamelliserte epler

Ovnspannekake med karamelliserte epler

Av ellen
Ovnspannekake med karamelliserte epler

Ovnspannekake med karamelliserte epler toppet med karamellsaus og vaniljeiskrem. Dette kommer garantert til å bli en vinner hos barna – hvis du ikke spiser hele selv da. Dette er digge saker! Er det en lunsj? Er det en dessert? Er det en kake? Det kan du bestemme.

Lyst på mer karamell? Sjekk her

Ovnspannekake med karamelliserte epler

Ovnspannekake med karamelliserte epler

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 1 pannekake. Nok til 2-4 personer
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

PANNEKAKERØRE
80 g hvetemel
½ ts vaniljesukker
En klype salt
1,25 dl melk
2 egg

KARAMELLISERTE EPLER
1 eple
2 ss smør
1 ss (brunt) sukker

SALT KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

Rosiner
Iskrem

Slik gjør du det

PANNEKAKERØRE
Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og salt i en bolle. Tilsett melk og rør til en klumpfri røre. Bland deretter inn ett og ett egg. La pannekakerøren stå og svelle mens du lager karamelliserte epler.

KARAMELLISERTE EPLER
Skjær eplet i skiver, eventuelt båter eller biter om du vil. Smelt smør og (brunt) sukker i en stekepanne på medium varme. Tilsett eplebitene og la dem surre på lav-medium varme til de begynner å bli møre. Husk å snu på dem underveis. For ekstra smak, kan det tilsettes for eksempel kanel, vanilje eller kardemomme.

Ta eplene ut av stekepannen og hell i pannekakerøren. Legg de skivede eplebitene på toppen. Sett stekepannen inn nederst i ovnen på 220 grader og stek i ca 20-25 minutter til pannekaken er gyllen og har blåst seg opp kraftig. Den vil falle sammen når den kommer ut av ovnen, det er meningen. NB! Det er viktig å bruke en stekepanne/jernpanne som tåler å settes inn i ovn uten at for eksempel håndtaket smelter. Har du ikke det, kan du bruke en vanlig springform på 24-28 cm. Vil du lage en større oppskrift, kan du bruke en langpanneform eller lignende. Lag karamellsausen mens pannekaken står i ovnen.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

Server pannekaken varm eller lun med et dryss melis, rosiner, karamellsaus og en kule vaniljeis.

Kanskje du liker disse også?