Home » Banoffee pie

Banoffee pie

Av ellen
Banoffee pie

Banoffee pie er en klassisk engelsk dessertpai bestående av kjeksbunn, karamell, bananer og krem. Tradisjonelt lages bannoffee pie med søt kondensert melk, men jeg har brukt hjemmelaget karamellfyll, rett og slett fordi jeg synes det er bedre. Får du ikke tak i søt kondensert melk eller gidder du ikke å lage karamellsaus? Da kan du faktisk bruke HaPå i stedet for!

Glad i bananer? Her finner du flere oppskrifter med banan i

Fun fact! Visste du at navnet Banoffee kommer av ordene banana og toffee (altså karamell)?

Banoffee pie

Banoffee pie

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

KJEKSBUNN
200 g havrekjeks
100 g smør

KARAMELLFYLL
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

TOPPING
2 bananer
3 dl kremfløte
30 g mørk sjokolade

Slik gjør du det

KJEKSBUNN
Knus kjeksen i en food processor eller legg dem i en dobbel frysepose og knus med en kjevle eller lignende. Smelt smøret. Hell kjekssmuler og smør i en bolle og bland sammen. Trykk deretter blandingen jevnt ut i en paiform. Sett kaldt til bunnen stivner.

KARAMELLFYLL
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

MONTERING
Hell karamellen i tertebunnen. Skjær bananene i skiver og legg oppå. Visp kremfløten (med litt sukker og vaniljesukker om du ønsker) til myk krem og bre utover terten. Det er fint om noe av karamellen og bananene vises. Hakk sjokoladen i biter og strø over.

Kanskje du liker disse også?