Home » Bløtkake med jordbær og gelétopp

Bløtkake med jordbær og gelétopp

Av ellen
Bløtkake med jordbær og gelélokk

Bløtkake med jordbær og gelétopp er perfekt for hvilken som helst feiring, 17. mai, konfirmasjon, bursdag, dåp, you name it. Selv om ikke mange kan samles nå, kan vi unne oss en fin kake sammen med våre nærmeste.

Flere festkaker? Sjekk her

Jeg var utrolig fascinert av gelékaker som barn, men jeg tror faktisk likevel dette er første gangen jeg har laget det. Det blir neppe den siste. En enkel måte å lage en flott kake på.

Flere kaker med jordbær? Sjekk her

Bløtkake med jordbær og gelétopp lages med en genoise-bunn, som lages uten bakepulver og med litt smør. Det eneste hevemiddelet i kaken er dermed egg, så pass på at du visper eggedosisen god og tykk med jevne bobler. Bunnen kan også byttes ut med vanlig sukkerbrød.

Bløtkake med jordbær og gelélokk

Bløtkake med jordbær og gelétopp

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredienser

GENOISE-BUNN
4 egg
100 g sukker
80 g hvetemel
30 g smør, smeltet og avkjølt

VANILJEKREM
1 vaniljestang
4 dl + 1 dl H-melk
1,5 dl kremfløte
100 g sukker
4 eggeplommer
40 g maisenna

5 dl jordbærgelé (enten fra pulver eller ferdig i pakke)
½-1 kurv jordbær
2-3 dl kremfløte

Slik gjør du det

GENOISE-BUNN
Visp egg og sukker til tykk og god eggedosis. Det tar minst 10 minutter. Sikt og vend inn hvetemelet forsiktig litt etter litt. Ta av ca 1 dl av blandingen og bland med det smeltede og avkjølte smøret. Hell deretter blandingen tilbake i bollen og vend den forsiktig inn. Hell røren i en smurt og bakepapirkledd springform på 24-26 grader og stek midt i ovnen på 180 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist.

VANILJEKREM
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i en kasserolle med 4 dl melk, fløte og sukker. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 1 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Ta ut vaniljestangen og avkjøl blandingen med det samme i kjøleskap.

MONTERING
Del kakebunnen i tre lag. Dynk hvert lag med litt melk eller juice. Legg den første kakebunnen i bunnen av springformen du brukte til steking. Visp opp den avkjølte vaniljekremen og fordel den mellom kakelagene i springformen. Lag gelé som anvist på pakken eller smelt om halvparten av en ferdigpakke og avkjøl til romtemperatur. Kutt opp jordbærene i passe fine biter og fordel dem på toppen av kaken. Hell over geléen. Pass på at formen er tett, så geléen ikke renner ut. Sett formen i kjøleskapet til geléen har stivnet, gjerne natten over. Visp kremen, gjerne med litt sukker og/eller vaniljesukker, og fordel på sidene av kaken før servering.

Tips

Du kan bytte ut jordbærgelé med hvilken som helst gelé du liker eller som passer til anledningen. Det samme gjelder frukt og bær. Bare hold deg unna frisk kiwi og ananas, for da blir ikke geléen stiv.

Kanskje du liker disse også?