Home » Eltefritt brød med rosiner

Eltefritt brød med rosiner

Av ellen
Eltefritt brød med rosiner

Eltefritt brød med rosiner er nesten som en gigantisk rosinbolle, bare uten alt smøret og med bare bittelitt sukker. Ungene kommer til å elske deg for dette!

Lyst på digg gjærbakst? Sjekk her

Jeg har brukt speltmel i dette brødet, men du kan godt bytte det ut med hvetemel. Langtidshevingen gir brødet ekstra god smak, og deilig konsistens. Eltefritt brød med rosiner smaker aller best lunt med et raust lag kanelsmør.

Eltefritt brød med rosiner

Eltefritt brød med rosiner

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

BRØDDEIG
500 g siktet speltmel
1 ss sukker
0,5 ts tørrgjær
1 ts havsalt
2,5 dl vann
2 dl melk
100 g rosiner

KANELSMØR
100 g mykt smør
50 g sukker
1 ss kanel

Slik gjør du det

BRØDDEIG
Rør sammen alle ingrediensene til brødet i en bolle med sleiv eller slikkepott. Deigen skal bare akkurat røres sammen. Dekk med plast og gjerne et klede og la den stå på kjøkkenbenken over natten eller fra morgen til kveld (12 timer).

Hvelv deigen ut på en godt melet bakebord. Den kommer til å være klissete. Dra deigen ut til sidene i en firkant og brett den sammen mot midten noen ganger til du kjenner at den strammer seg opp. Legg brettekantene ned og legg bakebollen over deigen og la den etterheve i ca to timer. Sett en tom jerngryte med lokk nederst i en kald komfyr når det er igjen en halv time av etterhevingen. Skru temperaturen på 250 grader og la gryten stå der en halv time. Legg litt hvetemel i bunnen av gryta og hvelv brøddeigen oppi gryta slik at brettekantene kommer på toppen. Legg på grytelokket og stek brødet i en halv time. Ta av lokket, skru ned temperaturen til 200 grader, og stek videre i 10 minutter. Avkjøl på rist.

KANELSMØR
Bland sammen mykt smør, sukker og kanel

SERVERING
Server brødet lunt med kanelsmør.

Tips

Liker du ikke rosiner? Da kan de byttes ut med for eksempel sjokoladebiter, hakkede nøtter eller annen tørket frukt, som aprikos.

Kanskje du liker disse også?