Home » Eplesnurrer med kremostglasur og karamell

Eplesnurrer med kremostglasur og karamell

Av ellen
Eplesnurrer med kremostglasur og karamell

Supersaftige eplesnurrer med kremostglasur og karamell. Eplefyllet i disse snurrene passer perfekt til den myke kremostglasuren og karamellen på toppen. Hakkede valnøtter er prikken over i’en. Disse er perfekte for late helger, aktive helger og alt i mellom. Jeg er sikker på at du kommer til å elske disse.

Mer gjærbakst? Sjekk her

Eplesnurrer med kremostglasur og karamell

Eplesnurrer med kremostglasur og karamell

Skriv ut oppskriften
Porsjoner: 14-20 eplesnurrer
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

HVETEDEIG
500 g hvetemel
100 g sukker
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
3 1/2 dl lunken H-melk
100 g mykt smør

1 sammenvispet egg til pensling

EPLEMARMELADE (Du kan også bruke ferdig)
1 1/2 – 2 kg syrlige epler
4 dl vann
1 kg syltesukker (evt 1 kg sukker med certo, jam eller lignende)

1-2 ts kanel

SALT KARAMELLSAUS
100 g sukker
1 dl kremfløte
70 g smør
Litt maldonsalt

KREMOSTGLASUR
100 g kremost
100 g mykt smør
100 g melis
1 ts vaniljesukker

1 neve valnøtter

 

Slik gjør du det

HVETEDEIG
Ha alle ingrediensene, unntatt smør i en bakebolle. Elt deigen i maskin eller for hånd i ca 10-15 min til en smidig deig som lett slipper bollen. Tilsett deretter mykt smør i klatter litt etter litt til alt er jobbet inn. Juster evt deigen med litt melk hvis den er for fast. Dekk bollen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.

EPLEMARMELADE
Fjern kjernehusene og skrell eplene. Kutt eplene i biter. Kok opp vann og epler under lokk i ca 15 minutter eller til eplene er møre. Tilsett syltesukkeret og kok videre i 5 minutter. Hell marmeladen du ikke bruker i snurrene på steriliserte glass eller lignende.

SALT KARAMELLSAUS
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og kok videre i ca 10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

KREMOSTGLASUR
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til myk krem.

MONTERING
Kjevle ut deigen til en avlang leiv. Smør et tynt lag med eplemarmelade på leiven og strø over kanel. Rull leiven sammen til en pølse og skjær i biter på ca 2 cm. Avhengig av hvor store boller du vil ha, er dette nok til 14-20 boller. Sett bitene sammen i en smurt eller bakepapirkledd ildfast form/ovnsform. La det være et par cm mellomrom mellom bollene, de vokser sammen under heving og steking. Etterhev bollene under plast i ca 20 minutter. Pensle snurrene med sammenvispet egg og stek på 225 grader i ca 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Fordel kremostglasuren over avkjølte snurrer og ringle over karamellsaus. Grovhakk valnøtter og strø over.

Tips

Karamellsausen som blir til overs kan brukes til iskrem eller andre desserter eller kaker.

Kanskje du liker disse også?