Home » Verdens Beste/Kvæfjordkake med sjokolade

Verdens Beste/Kvæfjordkake med sjokolade

Av ellen
Verdens Beste Kvæfjordkake med sjokolade

Ikke et vondt ord om den tradisjonelle Verdens Beste, eller Kvæfjordkake om du vil, men det er artig å variere litt. Her har jeg laget en Verdens Beste/Kvæfjordkake med sjokolade i stedet for den rektangulære uten sjokolade. En rund kake er ofte lettere å servere og plassere på et kakebord enn en rektangulær. Utvalget i runde serveringsfat er også mye større enn rektangulære, om du er opptatt av slikt.

Hvis du vil lage den tradisjonelle kaken fremfor denne med sjokolade, finner du oppskriften på det her. Denne er også rund, men kan enkelt gjøres rektangulær. Dette er en av de aller mest besøkte oppskriftene på Kakefabrikken, og er den originale fra kvæfjordkakas venner.

Verdens Beste/Kvæfjordkake med sjokolade, eller uten for den del, passer perfekt til en av mais mange kremdager. Den er selvskreven på ethvert festkakebord og alle bruker å like den. Det er rett og slett den perfekte festkaken.

Flere festkaker? Sjekk her

Verdens Beste Kvæfjordkake med sjokolade

Verdens Beste/Kvæfjordkake med sjokolade

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEBUNNER
180 g mykt smør
125 g sukker
3 eggeplommer
180 g hvetemel
30 g kakao
2 ts bakepulver
1,5 dl melk

SJOKOLADEMARENGS
3 eggehviter
150 g sukker
30 g mørk sjokolade

ROMKREM
2 dl + 0,5 dl H-melk
0,75 dl kremfløte
50 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna
Ca 2 ss brun rom eller 8-10 dråper romessens

FYLL
Romkrem
3 dl kremfløte
Bringebær

Slik gjør du det

SJOKOLADEBUNNER
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggeplommene litt etter litt. Rør godt mellom hver gang. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett vekselsvis med melken. Start og avslutt med det tørre. Fordel røren utover i to bakepapirkledde springformer på 24 cm.

SJOKOLADEMARENGS
Smelt og avkjøl sjokoladen og sett til side. Visp eggehvitene med en elektrisk visp til de skummer. Tilsett deretter sukker litt etter litt og visp til sukkeret er oppløst. Hell deretter over et par spiseskjeer med smeltet sjokolade og ta et par tak med slikkepotten slik at marengsen får et fint sjokolademønster. Sjokoladen skal ikke blandes helt inn. Spar resten av sjokoladen til pynt. Bre sjokolademarengsen over sjokoladekakebunnene og stek nederst i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.

ROMKREM
Hell 2 dl melk, fløte og sukker i en kjele. Bland godt og varm det til kokepunktet. Ha 0,5 dl melk og maisenna i en bolle og bland godt, tilsett så eggeplommene. Hell 2/3 av den varme væsken litt etter litt oppi eggeblandingen mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok forsiktig opp blandingen og la den småkoke i ett minutt under stadig omrøring. Smak til blandingen med rom og avkjøl med det samme i kjøleskap.

MONTERING
Pisk opp romkremen og visp kremfløten til myk krem. Vend kremene sammen og bland inn bringebær. Legg den ene kakebunnen på et fat med marengsen ned. Bre kremen utover og legg på den andre kakebunnen med marengsen opp. Pynt med smeltet sjokolade og noen bringebær.

Tips

Du kan bytte ut bringebær med andre bær eller frukter eller bytte ut romkremen med vaniljekrem. Vil du bruke ferdig krem, kan du selvfølgelig det. Prøv også å lage kaken i muffinsformer/porsjonsformer.

Kanskje du liker disse også?