Home » Rullekake med krem og marsipan

Rullekake med krem og marsipan

Av ellen
Rullekake med krem og marsipan

Rullekake med krem og marsipan kan sies å være festutgaven av den tradisjonelle rullekaka. Rullekake var det første vi lærte å bake på skolekjøkkenet på barneskolen husker jeg. Husker også at jeg ble så overrasket over hvordan man faktisk lagde rullekake og hvor enkelt det faktisk var. I tillegg var det veldig godt. Ikke som de kjipe i plast som hadde en tendens til å bli med foreldrene mine hjem fra butikken på 90-tallet. Eller, jeg likte det også på den tiden, helt til jeg fant ut at det gikk an å lage mye bedre rullekake selv.

Mer inspirasjon til festkaker? Sjekk her

Rullekake med krem og marsipan er veldig enkelt å lage. Det er bare å dekke en rullekake med krem og pakke den inn i marsipan. Det er både enklere og kjappere å lage enn den tradisjonelle marsipankaka. Kaken passer like godt til søndagskaffen, som til 17. mai eller konfirmasjon.

Rullekake med krem og marsipan

Rullekake med krem og marsipan

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

RULLEKAKE
3 egg
90 g sukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver

FYLL OG PYNT
1 1/2 dl (rørt) bringebærsyltetøy (eller annet syltetøy)
2-3 dl kremfløte
Marsipan
Bringebær

Slik gjør du det

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt inn resten av ingrediensene og rør forsiktig til alt er blandet. Bre røren utover et bakepapirkledd stekebrett på 30x40 cm. Stek midt i ovnen på 250 grader i ca 6 minutter. Hvelv deretter kaken over på et sukret bakepapir. Fjern bakepapiret og smør raskt utover syltetøy. Rull deretter sammen kaken så stramt du kan uten å få sprekker. La rullekaken ligge med skjøten ned til den er avkjølt.

Visp kremfløten til krem og bre utover rullekaken. Kjevle ut marsipanen og legg den over rullekaken. Skråskjær rullekaken og pynt med en kremdott toppet med bringebær på hvert stykke.

Tips

Jeg synes kaken smaker aller best med rørt syltetøy fremfor vanlig syltetøy.

Kanskje du liker disse også?