Home » Sjokoladepavlova med brownies og karamelliserte nøtter

Sjokoladepavlova med brownies og karamelliserte nøtter

Av ellen
Pavlova med brownies og karamelliserte nøtter

(Annonse) Altså, her du, her har jeg en skikkelig godbit til deg! Sjokoladepavlova med brownies og karamelliserte nøtter kombinerer det beste fra to verdener. Florlett pavlova og fudgy seige brownies blir til sammen en magisk kombinasjon. For ikke å snakke om de karamelliserte nøttene, som bidrar med crunch og tekstur til kaken. Mellom der igjen finner du deilig vispet krem for å binde det hele sammen. Dette må du bare prøve!

Glad i Pavlova? Her finner du flere oppskrifter

Kremen har jeg vispet med min nye elektriske håndmikser fra RIG-TIG. Min gamle er 50(!) år gammel! Jeg kødder ikke. Den er arvet fra svigermor, og til og med mannen min har slikket kremrester av mikserne som liten gutt. Jeg har stort sett brukt den til å vispe krem, så jeg har ikke brydd meg om bytte den ut selv om den begynner å skrante. Også har jeg jo en kjøkkenmaskin til større ting. Men da jeg ble kontaktet av det danske merket Stelton om jeg ville prøve noe fra FOODIE-serien til deres kjøkkenbrand RIG-TIG, var jeg ikke vond å be. Det ble selvfølgelig en elektrisk håndmikser.

Pavlova med brownies og karamelliserte nøtter RIG-TIG FOODIE håndmikser
FOODIE-serien til Steltons kjøkkenbrand RIG-TIG har et herlig retro design og kommer i svart, hvitt og myke pasteller.

Foodie-serien består av både brødristere, vannkokere, kaffekverner, blendere og håndmiksere. Alt kjøkkenutstyret har et herlig retro design som jeg elsker, og finnes i både svart, hvitt og fine pasteller. Nå kan du også få deg en helt ny håndmikser fra FOODIE-serien til RIG-TIG. Sjekk ut konkurransen som ligger på Kakefabrikkens Instagram-konto akkurat nå. Alt du trenger å gjøre for å delta er å like både Kakefabrikken og RIG-TIG på Instagram og kommentere hvilken farge du vil ha. Vinneren trekker jeg torsdag 6. mai etter kl. 21.00.

Pavlova med brownies og karamelliserte nøtter

Sjokoladepavlova med brownies og karamelliserte nøtter

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.5/5
( 2 voted )

Ingredienser

BROWNIES
100 g sjokolade
170 g smør
450 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
150 g hvetemel

SJOKOLADEPAVLOVA
4 eggehviter
En klype salt
200 g sukker
1 ts hvitvinseddik
2 ts maisenna
100 g mørk sjokolade

KARAMELLISERTE NØTTER
100 g sukker
1 dl valnøtter
Flaksalt

FYLL
5 dl kremfløte

Slik gjør du det

BROWNIES
Smelt sjokolade og smør. Rør det sammen. Tilsett sukker og vaniljesukker og bland alt godt sammen. Rør inn ett og ett egg. Vend inn melet. Hell blandingen i en liten bakepapirkledd langpanne (ca 20×30 cm). Stek på 180 grader i ca 26-30 minutter. Husk at brownien fortsatt skal være litt bløt når den kommer ut av ovnen, så pass på så den ikke steker for lenge. Avkjøl helt før servering, helst i kjøleskap.

SJOKOLADEPAVLOVA
Grovhakk og smelt sjokoladen og sett den til side for avkjøling. Visp eggehviter med en klype salt til myke topper. Tilsett deretter sukkeret litt etter litt og visp til marengs. Vend inn hvitvinseddik og siktet maisenna. Ta av 1/3 av pavlovarøren og ha den i en egen bolle. Hell over 1/3 av den smeltede sjokoladen og vend den forsiktig litt inn. Det skal bare bli sjokoladestreker i marengsen og ikke helt blandet inn, da vil kakebunnen dette sammen.

Bre røren utover i en liten sirkel på et bakepapirkledd stekebrett. Det kan være nyttig å bruke en mal (f.eks en kakeform eller tallerken) og tegne opp sirkler på baksiden av bakepapiret. Da er det lettere å få til runde bunner. Gjenta så det samme med den resterende røren og sjokoladen. Bruk to stekebrett til de tre bunnene (husk at bunnene eser ut under steking). La overflaten være ujevn.

Stek bunnene nederst og i midten på 100 grader i ca 1 time. Bytt plass på stekebrettene halvveis. La bunnene stå i ovnen til den er kald (gjerne til dagen etter) for å forhindre at de faller sammen.

KARAMELLISERTE NØTTER
Rist nøttene lett i en tørr stekepanne. Ta dem ut og legg til side. Hell deretter sukkeret i stekepannen i la det smelte uten omrøring på medium varme til det har fått en gyllenbrun farge. Hell deretter nøttene tilbake i stekepannen og bland dem godt med det smeltede sukkeret. Ta de karamelliserte nøttene over på et bakepapir (med et fat eller noe annet under, for dette blir veldig varmt) og strø over noen flak med havsalt. Avkjøl.

MONTERING
Før montering kan det være lurt å legge pavlovabunnene litt i kjøleskapet eller fryseren, slik at sjokoladen er helt kald og enklere å løsne fra bakepapiret. Del opp brownies i små biter. Grovhakk nøttene. Visp kremfløten til myk krem.

Legg en pavlovabunn på et serveringsfat. Dekk med vispet krem, browniebiter og karamelliserte nøtter. Gjenta det samme med de to andre bunnene.

Tips

Du kan med fordel lage både pavlovabunner, brownies og karamelliserte nøtter en dag eller tre i forveien, også monterer du kaken på serveringsdagen, fortrinnsvis så tett opp mot servering som mulig. Du kan velge å lage en eller to pavlovabunner om du heller vil det. Du trenger ikke all browniesen til kaken, men det som blir til overs kan du enkelt fryse (eller spise selvfølgelig). Får du karamelliserte nøtter til overs kan de brukes som topping på iskrem, andre kaker eller desserter. De kan også finhakkes eller kjøres i blender om du ønsker det. Hasselnøtter kan byttes ut med andre nøtter. Server gjerne kaken med friske bær eller frukt.

Kanskje du liker disse også?