Home » Sjokoladekake med ostekrem og karamell

Sjokoladekake med ostekrem og karamell

Av ellen
Sjokoladekake med ostekrem og karamell

Fire lag med FUDGY sjokoladekake, silkemyk ostekrem og salt karamell. MASSE karamellpopcorn på toppen! Sjokoladekake med ostekrem og karamell er kaken du lager når du har grunn til å feire. Eller du trenger trøst! Eller du craver sjokolade! Faktisk finnes det bare passende anledninger for denne kaken. Eller vel, kanskje ikke hvis du prøver å kutte kalorier.

Chocolate lover? Her finner du flere oppskrifter på sjokoladekaker

Sjokoladekake med ostekrem og karamell

Sjokoladekake med ostekrem og karamell

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 3 voted )

Ingredienser

SJOKOLADEKAKE
200 g smør
1 ¼ dl melk
1 ¼ dl kaffe (eller vann)
250 g hvetemel
70 g bakekakao
1 ½ ts natron
300 g sukker
¼ ts flaksalt
2 egg
150 g rømme (ikke lett)

OSTEKREM
300 g kremost naturell
200 g mykt smør
300 g melis
2 ts vaniljesukker

SALT KARAMELL
100 g sukker
2 dl kremfløte
70 g smør
1 stor ss sirup (helst Lyle's Golden)
En klype havsalt

KARAMELLPOPCORN
Ca 50 g poppet popcorn
200 g sukker
En klype havsalt

Slik gjør du det

SJOKOLADEKAKE
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett melk og kaffe/vann og avkjøl til romtemperatur. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Hell deretter smørblandingen i bollen og bland det sammen til en klumpfri røre. Bland deretter inn ett og ett egg og til slutt rømmen.

Fordel røren i to 20 cm bakepapirkledde og smurte springformer. Har du ikke det, kan du enten steke i to omganger eller bruke større/mindre former. Tilpass da steketiden. Stek kakebunnen på nederste rille på 175 grader i 30-35 minutter. Pass på så du ikke steker dem for lenge, bunnene skal bare akkurat bli gjennomstekte. Sjekk med en gaffel eller kakenål. Avkjøl på rist. Kakebunnene er lettest å håndtere hvis de er gjennomkalde, og kan gjerne pakkes inn i plast og settes i kjøleskapet natten over.

OSTEKREM
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til myk krem. Ikke visp for lenge, da kan blandingen skille seg.

SALT KARAMELL
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Vær forsiktig med varmen og ikke rør i sukkeret. Tilsett deretter kremfløte litt etter litt. Pass på, det vil frese litt når den kalde fløten treffer den varme karamellen. Kok videre under omrøring til karamellen har løst seg opp i fløten. Tilsett smøret i biter og sirupen og kok videre i ca 5-10 min til du har en tykk og fyldig karamellsaus. Tilsett noen flak med havsalt til slutt. Avkjøl.

KARAMELLPOPCORN
Legg en passe mengde poppet popcorn utover på et bakepapirkledd stekebrett eller lignende. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele på medium varme til du har gyllen karamell. Hell karamellen over popcornet, bland det eventuelt noe sammen, og strø over en klype havsalt. Avkjøl.

MONTERING
Del hver kakebunn i to på langs slik at du har fire lag. Legg den nederste bunnen på et serveringsfat og bre et jevnt lag med ostekrem på den. Vei gjerne opp ostekremen slik at du får like mye på hvert lag, det vil gi deg jevne og fine lag. Ha noe av ostekremen i en sprøytepose og sprøyt en ring eller to med ostekrem i ytterkanten av kakebunnen. Legg så et lag karamell i midten av den sprøytede rundingen. Gjenta det samme med de andre bunnene.

Jeg har laget kaken "naken", det vil si at lagene vises gjennom et tynt lag glasur rundt kaken. Hvis du vil dekke dem helt, sparer du bare litt ekstra ostekrem til utsiden av kaken.

Topp til slutt kaken med en god mengde karamellpopcorn.

Kanskje du liker disse også?