Home » Eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær

Eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær

Av ellen
Eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær

Eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær! Jeg vet ikke hvor jeg skal starte, for fy fader, dette er godt! Alltid når jeg utvikler oppskrifter er jeg manisk opptatt av smak og konsistenser. Smakene må utfylle hverandre og det må være kontraster i konsistenser for eksempel. Denne oppskriften er ikke noe unntak. Silkemyk og fyldig hvit sjokolademousse med vanilje passer som hånd i hanske sammen med friske bringebær. Fylt i florlette eclairs med sjokolade og frysetørkede bringebær blir dette en combo du sent vil glemme!

Eclairs kan varieres i det uendelige, men eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær er en av mine aller største favoritter. Med samme grunndeig kan du også lage flere andre kjente bakverk, som profiteroles, choquette, beignet, Paris Brest eller churros.

Mange vegrer seg for å lage vannbakkelsdeig, eller pâte à choux om du vil, fordi de enten har mislyktes før eller hørt skrekkhistorier om andre som har gjort det. Vel, med tre enkle huskeregler er sjansen stor for at du vil lage eclairs som en pro etterpå:

Regel nummer 1: Bruk romtempererte egg. Bruker du kalde egg kan deigen skille seg.

Regel nummer 2: Hold igjen på det siste egget, slik at deigen ikke blir for løs, den skal holde formen når du sprøyter den. Blir deigen for løs vil ikke eclairene blåse seg opp.

Regel nummer 3: Ikke under noen omstendigheter åpne ovnsdøren før det har gått minst 15, helst 20 minutter. Da risikerer du paddeflate bakverk. For å forsikre deg at eclairene har stekt lenge nok, kan du banke på undersiden av dem. Hører du en hul lyd er de ferdige. Steker du eclairs for lenge vil de bli tørre og harde, men fortvil ikke, fuktigheten fra fyllet vil gjøre dem myke igjen.

Eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær

Eclairs med hvit sjokolademousse og bringebær

Skriv ut oppskriften
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienser

ECLAIRS
2 ½ dl vann
125 g smør
125 g hvetemel
Ca 4 romtempererte egg

HVIT SJOKOLADEMOUSSE
200 g hvit sjokolade
1 vaniljestang
1 dl H-melk
1 ss sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte

Bringebær
Ca 100 g mørk sjokolade
Frysetørkede bringebær

 

Slik gjør du det

Kok opp vann og smør. Tilsett hvetemel og bland godt sammen. Ta kjelen av varmen og bland inn ett og ett sammenvispet egg. Hold igjen litt av det siste egget, så deigen ikke blir for flytende. Den skal være fast og ikke flyte utover, men ikke så fast at den ikke han sprøytes utover.

Hell deigen i en sprøytepose med rund tupp. Sprøyt 8-10 cm fingertykke pølser på et bakepapirkledd stekebrett. Husk å ha litt avstand mellom dem siden de kommer til å blåse seg opp en del under steking. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter til eclairene er gylne. Avkjøl på rist.

HVIT SJOKOLADEMOUSSE
Hakk sjokoladen og legg den i en bolle. Splitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Hell frø og stang i en kasserolle med sukker og melk. Varm opp til kokepunktet. Legg eggeplommen i en bolle, hell den varme melken over og bland godt. Hell deretter blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne. Den skal ikke koke. Hell så den varme blandingen over den hvite hakkede sjokoladen og la det stå et par-tre minutter før du blander det hele sammen. Avkjøl. Visp kremfløten til myk krem og vend den inn i sjokoladeblandingen. Bruk moussen med en gang før den stivner.

MONTERING
Del eclairene i to og sprøyt hvit sjokolademousse på bunnene. Legg på bringebær. Smelt sjokolade og smør det på toppene og legg dem på bunnene. Smuldre over frysetørkede bringebær og server.

Kanskje du liker disse også?